Személyes

Személyes

2014 szeptember 18. (csütörtök) 14:21

Természetesen Tatabányán születtem, és itt élek ma is. Születésemkor pozitív meglepetést okoztunk ikertestvéremmel, mivel szüleim csak egy gyermeket vártak. Édesanyám, és Édesapám becsületes, munkából élő emberek, akik közel negyven év munkaviszonnyal hátuk mögött ma is aktív tagjai a társadalomnak. Tőlük tanultam, hogy lelkiismeretes, kitartó munkával lehet csak eredményeket elérni. Nekik nem adatott meg a lehetőség, hogy a szakmán kívül tovább tanuljanak, mert nagyon korán szükség volt az Ő keresetükre is a családjuk megélhetéséhez. Mégis mindent megtettek, hogy nekünk biztosítani tudják a továbbtanulás feltételeit, ami nem kis feladat volt, hiszen egyszerre kezdtük az egyetemet öcsémmel, amikor Bokros Lajosnak köszönhetően még tandíjat is kellett fizetnünk. Ikertestvérem, Győző Pécsen szerzett közgazdász diplomát, ma Budapesten dolgozik kockázatelemzőként. Sokak szerint nagyon hasonlítunk egymásra, így az utcán még mindig gyakran összetévesztenek bennünket. 2008-ban házasodtunk össze feleségemmel, aki eredetileg pesti lány, azonban házasságkötésünk óta Tatabányát tekinti otthonának. Feleségem, főiskolai tanulmányait követően kezdett el dolgozni Budán, a Vadaskert Gyermekpszichiátriai Kórházat és Szakambulanciát fenntartó Alapítványnál, ahol annyira szívéhez nőtt az egészségügy, hogy azóta is ezen a területen dolgozik. Idén az ikrek érkezésének örülhettünk, Zalán, Ákos és Natália sok boldogságot hozott életünkbe, és örömmel vállaltuk a szülői felelősség gondjait.

Az iskoláim

A József Attila Általános Iskolában kezdtem tanulmányaimat, majd egy rövidebb bicskei kitérőt követően a Bárdos László Gimnáziumban folytattam. A sport, a természettudományok, valamint a történelem szeretete határozta meg a diákéveimet. A pályaválasztásban nagyon sokat köszönhettek gimnáziumi tanáraimnak, akik hozzásegítettek ahhoz a tudáshoz, ami megalapozta egyetemi tanulmányaimat. A gimnáziumi évek alatt osztálytársaimmal többször próbára tettük tudásunkat tanulmányi versenyeken – én főként kémiából – amely nagyban hozzájárult későbbi felkészültségünkhöz. Máig büszkén gondolok arra az időszakra, amikor sikerült bejutnom a kémia OKTV országos döntőjébe. Felsőoktatási tanulmányaimat Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának vegyész szakán folytattam. Némi elfogultsággal mondhatom, hogy az ország legelismertebb kémia professzoraitól tanulhattam a szakmát, és az ország legtehetségesebb vegyészeivel dolgozhattam együtt. Manapság az egykori évfolyamtársaim jelentős része Nyugat-Európa különböző egyetemein dolgozik kutató vegyészként. Az ország előtt álló egyik feladat, hogy hazai kutatási feltételek javításával hazahozzuk az általuk itthon és külföldön megszerzett tudást.

A sport
 
Gyermekfejjel három évig sportoltam a TBSC birkózó szakosztályában, éppen akkor, amikor a legnagyobb eredmények születtek. Mind a mai napig eleven él bennem, mekkora élmény volt találkozni az olimpiai bajnok Sike Andrással és Takács Jánossal a TBSC olimpiai negyedik helyezett birkózójával. A birkózást követően az országúti kerékpározás határozta meg a gimnáziumi éveimet a sport szempontjából, ahol a folyamatos túrázás mellett amatőr országúti versenyeken is részt vettem. Az egyetem, majd később a munka mellett már csak hobbi szinten maradt időm a sportolásra, de mind a mai napig rendszeresen mozgok. Manapság a kerékpározás és a fallabda mellett a barátokkal focizás is részre az életemnek.

A munkám
 
Az egyetem után a szakmámban dolgoztam analitikusként. Először a Richter Gedeon gyógyszergyár dorogi fióktelepénél helyezkedtem el, ahol sokat tanultam kollégáimtól a minőségbiztosításról és a gyógyszeripar működéséről, majd a Bábolna Takarmányipari Kft. laboratóriumában kaptam részlegvezetői megbízást. Feladatom volt a HPLC készülékkel végzett vizsgálati módszerek fejlesztése volt a takarmányok gyógyszer, illetve vitamin tartamának meghatározására. A kft. működésén keresztül sajnos láthattam, hogyan megy tönkre a magyar agrárium egykori zászlóshajója, a Bábolna-csoport.

A közéletben
 
Fiatal koromtól kezdve foglalkoztattak a közügyek. Barátaimmal már a gimnáziumban nagy vitákat folytattunk az ország aktuális problémáiról, részt vettünk közéleti fórumokon. Ekkor léptem be Fidesz tatabányai szervezetébe. Az egyetemi éveimben a Fidelitas környezetvédelmi kabinetjének munkájában vettem részt, majd 2001-ben külsős szakértőként kerültem Tatabánya Város Költségvetési és Tulajdonosi Bizottságába.2002-től a város képviselő-testületének tagja vagyok. Képviselői munkámban a Gál István lakótelepen élők képviseletét vállaltam fel, illetve a Gazdasági Bizottság és az Ifjúsági és Sport Bizottság munkájában vettem részt.2006-ban a Gál lakótelep egyéni önkormányzati képviselőjének választottak, majd Bencsik János polgármester úr javaslatára a képviselő-testület alpolgármesternek választott. A megbízatásom ideje alatt a városfejlesztés volt a kiemelt szakterületem. A 2010-es országgyűlési választásokon a Fidesz Komárom-Esztergom megyei listájáról kaptam képviselői mandátumot. A Parlamentben a 2014-ig terjedő választási ciklusban országgyűlési képviselőként is Tatabánya érdekeit tartottam szem előtt, kiemelt figyelmet fordítottam a város ügyeire. A 2010-es önkormányzati választásokon az itt élő emberek közösségének többségi szavazatával polgármesternek választottak Tatabányán. Az elmúlt négy év során lendületes városfejlesztésbe fogtunk, megújult a városközpont, újjáépült a Vértes Agórája, zajlik a Szent Borbála Kórház rekonstrukciója, folyamatosak az útfelújítások, megszépültek a parkok, játszóterek.Mindennek annak az eredményes gazdaságfejlesztés az alapja, melynek köszönhetően ezerötszáz álláshellyel megnövekedett a munkahelyek száma. Közös összefogással újabb lépéseket tettünk városunk fejlődése érdekében, és nem lehet más feladatunk a jövőben sem.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail