Hírek

A Sport legyen a Tied!

2015 május 01. (péntek) 08:54

Tatabányára is elérkezett a gyermekek sportágválasztását elősegítő program, amelyet a Nemzeti Sportfejlesztés elnevezésű projekt keretében a Sportért Felelős Államtitkárság indított a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen.
 
A Földi Imre Sportcsarnokban, ahol a nap folyamán közel ezer gyermek fordult meg, Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, kétszeres világbajnok magyar öttusázó köszöntötte először a jelenlévőket.
 
Dr. Simicskó István elmondta, a kormányzat célja, hogy minden magyar gyermek sportoljon, hiszen a sport egy olyan érték, amit mindenkinek el kell sajátítania, ráadásul kiváló nevelési eszköz is, általa sok olyan tulajdonságot lehet elsajátíttatni a gyermekekkel, amelyek felkészültebbé tehetik őket az élet kihívásaival szemben. További célként említette meg, hogy 2018-ig szeretnék elérni, hogy félmillió főre gyarapodjon az igazolt sportoló gyermekek száma az országban.
 
Popovics György, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke után Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere szólt a legifjabbakhoz arra buzdítva őket, hogy minél több sportágat próbáljanak ki, válasszák ki, melyiket űznék szívesen először hobbi szinten, később pedig akár hivatásszerűen. Schmidt Csaba külön köszöntötte Földi Imrét, olimpiai bajnok súlyemelőnket, a sportcsarnok névadóját, valamint Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozót is, a tatabányai fiatalok példaképeit, akiktől a rendezvény során kérdezhettek is a gyerekek az élményeikről, küzdelmeikről.
 
Schmidt Csaba említést tett a 2017-re a Gyémánt Fürdő mellett megépülő új, háromezer fő befogadására alkalmas sportcsarnokról is, amelyet a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánított, s amellyel újabb nagy lépéseket tehet a város a sport népszerűsítésére, az egészséges életmódra való nevelésben.
 
A Sport legyen a Tied! programjában 16 kiemelt sportág, illetve a látvány csapatsportágak és a tollaslabda helyi képviselői, szakosztályai tartottak bemutatót a gyerekeknek.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail