Hírek

Felújítások Kertvárosban

2015 április 15. (szerda) 13:59

Kertváros családi házas övezetében is folytatódnak idén az út-, járda- és játszótér-fejlesztési programok.
 
A beruházásokról Schmidt Csaba polgármester és Magyarné Kocsis Andrea önkormányzati képviselő számolt be a helyszínen. 
 
Felújítják a Szent György utca Hadsereg és Petőfi Sándor utca közötti szakaszát, közel ötszáz méter hosszan, ahol szükséges, a szakemberek kicserélik a szegélyeket is. Megújul a Blaha Lujza és az Építők utca közötti rendkívül rossz állapotban lévő útszakasz is, és a körzet belterületi murvás útjait is több helyszínen rendbe teszik. 
 
A gyalogos közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében kap új burkolatot a Hadsereg utca 2-40. előtti járda, közel fél kilométer hosszan. 
 
Folytatódik a játszótér-fejlesztési program is a körzetben: a Garibaldira utcába új kétüléses hinta kerül, és a gyermekek legnagyobb örömére a Jószerencsét utcában is új játszóeszközt helyeznek el. 
 
A városrészre igen jellemző, csapadékvíz-elvezetési gondokat hivatott orvosolni a Szőlődomb utca 8. és 10. közötti útbehajtóra telepítendő rácsos folyóka, amelyet bekötnek a meglévő és korábban felújított burkolt árokba. Mint ismert, a palás szerkezetű burkolattal ellátott vízelvezető árok az utca páros oldali végén megcsúszott, amellyel az útpálya padkaszerkezete, illetve az útburkolat is elkezdett széttöredezni, ezért is javították ki a szakemberek az elmúlt két évben.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail