Hírek

Margit néni kilencven éves

2015 április 10. (péntek) 10:13

Gábrics Antalnét 90. születésnapján Schmidt Csaba polgármester köszöntötte.
 
Az ikergyermekként született szépkorú testvérét a háborúban veszítette el, de a mai napig szeretettel emlékezik vissza bátyjára. Margit néni a VI-os és a VII-es telepen nőtt fel, ahol állatokat is tartottak. Szeretett volna továbbtanulni, de a szerény életkörülmények miatt csak az általános iskolát végezte el és utána munkába állt. Kezdetben a bányában dolgozott, később a központi laborba került, ahol egészen nyugdíjazásáig dolgozott, majd azt követően még évekig tevékenyen élt. Szerette a kollegáit és mindig aktív, szervező tagja volt a közösségeknek is. Antal férjével, aki a Bányagépgyártó Üzemben dolgozott, 49 évet éltek együtt házasságban és öt gyermeket neveltek fel. Férje a munkája mellett szívesen böllérkedett, így mindig került hús az asztalra.
 
Sajnos egy fiúkat és egy lányukat elvesztették és Margit néni férje sem él már 15 éve. Gyermekeiktől kilenc unokájuk született és hat dédunokával is bővült évek alatt a család. Egészségügyi állapota sokat romlott férje elvesztése óta, a háztáji teendőket már nem tudta elvégezni, ezért a felsőgallai kertes házból, Klári lánya magához vette és együtt laknak Óvárosban. Családtagjai gyakran látogatják, kedvenc édességével a „sarok-ház” süteménnyel kedveskednek neki.
 
- Az igazi érték az ember életében arra gondolni, hogy ennyi évet tevékenyen élhetett szerettei körében és egy ilyen értékekkel teli városban, mint Tatabánya – osztotta meg gondolatait az ünnepelt a városvezetővel.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail