Hírek

Világítás és új pálya a Grosics stadionban

2015 április 10. (péntek) 10:11

Schmidt Csaba polgármester és a „Tatabánya 2014 konzorciumot” alkotó három cég vezetője a Polgármesteri Hivatalban írta alá a szerződést.
 
Hamarosan megkezdődhet a Grosics Gyula Labdarúgó Stadionban a centerpálya felújítása és pályavilágítás kialakítása a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretein belül.
 
Az Elios Innovatív Energetikai Zrt. részéről Sájer Gábor vezérigazgató és Péter Zsolt cégvezető, a Roneko Ipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-től Nemes Ferenc ügyvezető, a „PHAROS ’95” Sportpályaépítő Kft.-től pedig Végh-Kajtár Erika ügyvezető vett részt a jeles eseményen.
 
A 7920 négyzetméteres centerpálya felújítása során a víz elszivárgását segítő rendszert alakítanak ki a szakemberek, kiépítik az öntöző rendszert, majd kicserélik a talajt és a füvet is.
 
A világítás kiépítésekor a futballpálya négy sarokpontján egy-egy speciális, körülbelül 33 méter magasságú megvilágító oszlopot állítanak fel. Az egyes oszlopokra a fedett lelátó oldalán 42-42 darab lámpatestet, plusz a biztonsági világításhoz 2-2 darab LED reflektort, míg a Szent Borbála út felőli oldalon 30-30 darab lámpatestet, plusz a biztonsági világításhoz 2-2 darab LED reflektort helyeznek el, úgy, hogy minden egyes sorba 4-4 darab lámpatest kerül, egymástól 950-950 mm távolságra, mind vertikális, mind horizontális irányban. A megvilágítást 144 db Philips MVF 404 HRE lámpa biztosítja majd, lámpánként 2000W névleges teljesítménnyel.
 
A több mint 250 millió forintos beruházás várhatóan szeptemberre készül el.
 
A Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében a kormány huszonhat stadion fejlesztésére különített el pénzt, összesen 12 milliárd forintot a 2014-es év költségvetésében.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail