Hírek

Dózsakert is fejlődik

2015 április 04. (szombat) 17:16

Schmidt Csaba polgármester és Vejtey Miklós önkormányzati képviselő közös sajtótájékoztató keretében ismertette a 2015-ös évre tervezett beruházásokat Dózsakertben.
 
A Vadász utca 2-6. előtti „parkot” közösségi funkcióval látja el az önkormányzat és pihenőparkká alakítja azt, a városrész lakóudvarainak felújítására és rendezésére pedig átfogó tervet készítenek, csak úgy, mint a parkolási gondok enyhítésére, különös figyelmet fordítva a tízemeletesek környékét érintő problémákra.
 
Idén befejeződik az Erdész utca felújítása, a beruházás harmadik ütemében a vasút melletti garázsok bekötőútjától egészen a kertvárosi körforgalomig tartanak majd a munkálatok. 2013-ban az ellenkező irányban, a Réti és Erdész utca kereszteződéséig kapott új aszfaltburkolatot az utca, míg tavaly egészen a Dózsa György útig felújították azt.
 
Lakossági kérésre rendezik a Vadász utca 113. melletti átjárót, ahol közvilágítást is kiépítenek. A Réti utcában pedig áthelyezik a hulladékgyűjtőket, hogy javítsák a lakótelepről kikanyarodó gépjárművezetők rálátási lehetőségét a Réti utcára.
 
Megkezdődött az Örökmozgó játszótér (Réti út 71-79.) bővítésének megtervezése. Az első ütemben a nem szabványos eszközöket cserélik ki.
 
A Dózsa György Általános Iskolánál a jogszabályoknak megfelelően felszámolják a régi olajtartályokat és rendezik azok területét.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail