Hírek

Szépül a Bánhidai lakótelep környéke

2015 április 02. (csütörtök) 17:00

Schmidt Csaba polgármester és Turza Károly a Bánhidai lakótelep önkormányzati képviselője közös sajtótájékoztatót tartott: a 2015-ös évre tervezett beruházásokat ismertették a sajtó képviselőivel.
 
Közel 100 millió forint azoknak a fejlesztéseknek az értéke, amelyeket idén valósítanak meg a körzetben. Megújul a Bánhidai lakótelepi üzletsor mögötti utca teljes hosszában a járdával együtt, a Turul utcától egészen az orvosi rendelőig.
 
A Dózsa György úton is nagyszabású útfelújítások kezdődnek. Idén új burkolatot kap a különösen nagy forgalmú Turul utca és a híd közötti szakasz, a kórház felőli oldalon. A híd felé egyenesen haladók sávját térkővel rakják ki, amelyet kifejezetten a nagy forgalmú és terheltségű felületekre terveztek, biztosítva, hogy a térkövek a nagy igénybevétel ellenére se mozduljanak el, „hullámosodjanak fel”.
 
A Váci Mihály Általános Iskola kerítése mellett, 150 méteren újul meg a járda, amit a fák gyökérzete az utóbbi időben repedezetté, göröngyössé tett. Kijavítják a Dózsekert utca 55. sarkán található járdát a lépcsővel és a hozzá tartozó rámpával együtt, és hamarosan új csúszdának örülhetnek a Bánhidai ltp. 311. környékén élő gyermekek is.
 
A Máltai játszótér melletti kutyafuttatót elbontják és a Dubnyik-patakhoz helyezik át. Az intézményfelújítási program keretében még az idén megszépülnek a Turul Óvoda vizesblokkjai is.
 
Az itt élők igényeinek megfelelően a köztéri kamerarendszer terveit is elkészítik. Schmidt Csaba polgármester elmondta: bízik benne, hogy a munkálatokkal hozzájárulnak a lakók biztonságérzetének és kényelmének növeléséhez.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail