Hírek

Idei fejlesztések Sárberekben

2015 március 21. (szombat) 09:36

Sárberekben 2015-ben a legnagyobb figyelmet az iskola környékének szentelik, de lesznek emellett út- és járdafelújítások is, amelyekről Schmidt Csaba polgármester és Salló Győző, az 5. számú választókerület önkormányzati képviselője tájékoztatta a sajtó munkatársait.


A Sárberki Általános Iskola biztonságos megközelíthetőségének érdekében a Sárberki lakótelep 316-320., 322-204., 204-203., és a 201. és az óvoda között gyalogos átkelőhelyeket alakítanak ki, amelyek megkönnyítik az oktatási intézménybe való eljutást és felhívják az autósok figyelmét a járókelőkre. Nagy alapterületű fekvőrendőr is lassítani fogja a forgalmat, amelynek szélét figyelemfelkeltő hatású fehér térkőből rakják ki a szakemberek. A közvilágítás fejlesztésével pedig a láthatósági viszonyok is javulni fognak. A munkálatokra 16 millió forintot biztosít a költségvetés.

Évek óta problémaként merül fel, hogy a gépjárművel érkezők egy része a tiltás ellenére is behajt reggelente az iskola elé, ami nem csak balesetveszélyes, de sok vitát is gerjesztett már, és ez idáig nem sikerült rá megfelelő és tartós megoldást kitalálni. Az önkormányzat ezért a gyermekek biztonsága érdekében úgy döntött, hogy sorompót épít, amelyen csak a behajtásra jogosító kártyával tudnak majd átjutni az engedéllyel rendelkező járművek.

Folytatódik a járdafelújítási program, ezúttal a Sárberki lakótelep 601. és 603. előtti szakasz kap új burkolatot, de a hozzá szervesen kapcsolódó, üzletek (virágbolt, órás) előtti kis tér is megújul az oda vezető lépcsőkkel együtt, 14,5 millió forintból.

Útfelújítás kezdődik még idén a városrész szívében, a Sárberki lakótelep 413. és az orvosi rendelő között, amelynek során elbontják a forgalomlassító küszöböt, és ahol szükséges, kicserélik a szegélyt is. A munkálatokra 28,5 millió forintot fordít az önkormányzat.

A Sárberki Bölcsődében az utolsó üteméhez érkezik az udvari árnyékoló ponyvákat felújítása.

A városrészben 2015-ben megvalósuló fejlesztések és beruházások összértéke 63,5 millió forint.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail