Hírek

Fejlesztések Újváros központjában

2015 március 20. (péntek) 08:34

A városrészben 2015-ben megvalósuló fejlesztések és beruházások összértéke több mint 90 millió forint – hangsúlyozta az egyik fő beruházási területen, az Előd vezér utcában Schmidt Csaba polgármester és Molnár Tamás a 6. számú választókerület önkormányzati képviselője.

Schmidt Csaba elmondta, a körzetben elsősorban közlekedésfejlesztési beruházásokat kívánnak megvalósítani az idei évben. Az Előd vezér utca 2-24. szám előtti útszakaszt 1400 m²-en újítják fel a szakemberek, 316 méter hosszan kiemelt szegélyt is építenek. Megújul itt a járda is, 695 m²-nyi felületen. A beruházásra összesen 32 millió forint áll rendelkezésre.

Felújítják a Köztársaság útjának belső sávját is, a Jedlik Ányos utcától a Jubileum parknál található buszmegállóig tartó szakaszon, 22 millió forintból.

Kifejezetten a gyalogos közlekedés biztonságosabbá tételét szolgálják a további fejlesztések, így az Ifjúmunkás (május 1-jétől Ifjúság) út 1. és a Mártírok útja 51. közötti, a Mártírok útja 1-18., valamint az Esztergomi utca 9-11. szám előtti járda felújítása. A három járdaszakasz összesen 800 m²-en kap új burkolatot, az erre szánt közel 21 millió forintból.

Kijavítják a Komáromi utca 1., 5., 7. előtt a lépcsőházakhoz vezető lépcsőket, csak úgy, mint a Mártírok útja 3., 17., 20., 37. és 51. előttieket is, továbbá újraépítik a lépcsőt az Ifjúmunkás út 17. előtt, a játszótér mellett.

Végül, de nem utolsó sorban teljes körűen felújítják a Hermann Ottó Általános Iskola földszintjén a fiú, a lány és a tanári mosdókat.

Molnár Tamás hozzátette, a bölcsőde sószobáját is rendbe szeretnék tenni még az idén, és az itt élők kérésére folytatják a körzetben a sok bosszúságot okozó fák és cserjék visszavágását.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail