Hírek

Bánhida is tovább fejlődik

2015 március 12. (csütörtök) 20:07

2015-ben több mint 100 millió forintot fordít a város Bánhida fejlesztésére, lesznek út- és járda-, valamint intézményi felújítások is.
 
A városrészt érintő beruházásokat Schmidt Csaba polgármester és a 4. számú választókerület önkormányzati képviselője, Ablonczy Dánielné számolt be a Bajcsy-Zsilinszky utcában, ahol 3391 m²-nyi felületen újul meg az útfelület, mindkét oldalon, teljes hosszon kicserélik a szegélyeket is, továbbá szintre emelik a víznyelőrácsokat és a csatorna fedlapokat, újrafestik az útburkolati jeleket.  A buszmegállóöblöket beton térburkolattal rakják ki a szakemberek. A beruházásra összesen 57 millió forint áll rendelkezésre. 
 
Ablonczy Dánielné hangsúlyozta, hogy nagyon fontos ez a beruházás Bánhida számára, hiszen a Bajcsy-Zsilinszky utca nagy forgalmat bonyolít le, kétirányba átvezeti, a Környéről érkező autókat pedig elvezeti az többi városrész felé. 
 
Schmidt Csaba hozzátette, a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében két helyszínen is járdafelújítás kezdődik még az idén: a Károlyi Mihály utcában, a 2-38. számú házak előtt, illetve a Környei út páros oldalán. 
 
A lakosság kérésére megoldódnak a Vértes utca Dubnyik és Moravcsik utca közötti szakaszának csapadékvíz-elvezetési gondjai, két darab levezető csatorna kiépítésével és az Öreg-Dubnyik patak egy szakaszának felújításával.
 
Az intézmények közül idén a Jókai Mór Óvodában és a Jókai Mór Általános Iskolában zajlanak majd a munkálatok. Az óvoda óvónői és szárító helyiségbe új ablakok kerülnek, az iskolában pedig felújítják a földszinti és az emeleti vizesblokkokat. 
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail