Hírek

Irma néni 95 éves

2015 március 12. (csütörtök) 11:40

Négy generáció él együtt Alsógallán, ahol Cziniel Imréné 95. születésnapját ünnepelte. A neves évfordulón Schmidt Csaba polgármester köszöntötte a szépkorút.
 
Irma néniként becézik Máriát, aki 1920-ban a Pozsony környéki Köpcsényen született, ahol hatan voltak testvérek. Az ünnepelt túlélte a világháborút, viszont férje a Don-kanyarban elesett és két gyermekét is eltemette abban az időben. Második házasságában két gyermek volt, akiket sajátjaként nevelt fel a mosonmagyaróvári otthonban. Férje pincér volt, később a timföldgyárban dolgozott és onnan nyugdíjazták, Irma néni pedig a kötöttárugyárban varrónőként tevékenykedett.
 
Nyolc éve lakik Tatabányán az alsógallai családi házban lányánál, ahol veje és unokája, valamint dédunokái társaságában nagy szeretetben és megértésben éli mindennapjait. Irma néni besegít a háztartásba, gondozza a kertet és nemcsak fizikailag, de szellemileg is aktív. Tavaly műtötték szemével, de más egészségügyi panasza nincs.
 
A város polgármesterének a család elmondta, mennyire szeretnek ezen a városrészen élni és folyamatosan követik a városban történő változásokat is.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail