Hírek

Felsőgalla tovább szépül

2015 március 03. (kedd) 13:26

Közel 80 millió forintot fordít ebben az évben az önkormányzat Felsőgalla útjainak, épületeinek és közbiztonságának fejlesztésére.
 
Az idei évre tervezett beruházásokról beszélt a sajtónak Schmidt Csaba polgármester és Turainé John Katalin alpolgármester asszony, a körzet önkormányzati képviselője. A polgármester elmondta, ebben az évben is arra törekszenek, hogy az itt élők mindennapi életét nyugodtabbá, és kényelmesebbé tehessék.
 
A folyamat egyik fontos pontja a közlekedés, ezért idén már biztos, hogy a Deák Ferenc és a Gábor Áron utca közti átjáró, továbbá a Baross köz is új aszfaltréteget kap, utóbbi pontosan 1006 négyzetméternyi felületen. A pályaszerkezet cseréjét követően helyreállítják a padkát, és füvesítik az út menti területet.
 
A Dobó Katica utca vízelvezető árkát 450 méter hosszan javítják, és tovább szépül a Széchenyi István Általános Iskola is. A tetőszerkezet felújítását a két épületen összesen 840 négyzetméteren végzik a szakemberek, a teljes tetőhéjazatot és a tetőlécek nagy részét kicserélik, végül új ereszcsatornákat szerelnek fel. Nem rontja tovább a felsőgallai utcaképet a Széchenyi út romos buszmegállója sem. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az önkormányzat együttműködése lehetővé teszi az épület elbontását, és a későbbi tereprendezést.
 
Év végéig kilenc nagy látószögű kamerát helyeznek ki Felsőgalla területén, amit közvetlenül a rendőrséghez kötnek be. A helyszínek kiválasztását a rendőrséggel együtt végzik a szakemberek, a környezeti adottságok figyelembevételével. Turainé John Katalin alpolgármester asszony kiemelte, hogy egy családi házas övezetben a biztonságérzet rendkívül fontos, így bízik benne, hogy a beruházásokkal Felsőgallát még otthonosabb és szerethetőbb városrészé sikerül tenni 2015-ben.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail