Hírek

A Bolyai verseny legjobbjai

2015 február 17. (kedd) 18:02

Az idei tanévben, immár a 24. alkalommal mérték össze tudásukat a kis matematikusok, a legeredményesebbek a Bányász Művelődési Otthonban vehették át jutalmukat.
 
Bolyai János az egyik leghíresebb magyar matematikus és hadmérnök volt. A kolozsvári származású géniuszról elnevezett matematika versenynek városunkban is nagy hagyománya van. A levelezőverseny döntőjét február hatodikán tartották, ma az évfolyamok legjobb eredményt elért tanulóit díjazták.
 
A nyereményeket Schmidt Csaba polgármester adta át a legügyesebbeknek, aki beszédében elmondta, hogy a matematika olyan tudomány, ami meghatározza mindennapi életünket, körülvesz minket, de nem csak a számokban, hanem a használati eszközeinkben is. Fontos, hogy a matematika szeretete megmaradjon a diákokban, mindezt később hasznosítva érhetnek el lenyűgöző eredményeket az életben.
 
A versenyen összesen 856 tanuló vett részt, közülük 201 diák jutott a döntőig. Városunk oktatási intézményein kívül Várgesztesről, Kecskédről, Környéről, Tarjánból, Vértessomlóról, Kömlődről és Vértesszőlősről is érkeztek megoldások a játékos és gondolkodtató feladatokra.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail