Hírek

Szépkorúak báloztak a Jászaiban

2015 február 13. (péntek) 11:03

A Hőerőmű Nyugdíjas Klubot 25 évig vezető Petényi György Schmidt Csaba polgármestertől vehette át az Évgyűrű Díjat.
 
Az idei, immár hatodik alkalommal megrendezett Szépkorúak Bálját a KPVDSZ Szenior Táncklub tagjai nyitották meg, polka táncukkal elkápráztatva a közönséget. A koreográfiát Forró Andrea tánctanár tanította be a csoportnak.
 
A nyitó műsorszám után Kovácsné Hetényi Mária, a KPVDSZ igazgató asszonya lépett a mikrofon elé, hogy köszöntse a megjelenteket, majd az est fővédnökét, Schmidt Csabát szólította maga mellé, hogy mondja el köszöntő beszédét.
 
Tatabánya Megyei Jogú város Önkormányzata évek óta méltó módon ismeri el azon személyeknek, szervezeteknek a tevékenységét, akik érdemben befolyásolják a tatabányai idős korosztály, a nyugdíjas társadalom mindennapjait, segítik boldogulásukat, munkásságukkal kiemelkedően sokat tesznek a városban élő idős közösségek életminőségének javításáért. Városunk ezen személyek, szervezetek munkáját Évgyűrű Díjjal ismeri el, a Közgyűlés 220/2014. (XII. 18.) számú határozatával 2015-ben az elismerést Petényi György részére adományozta.
 
A díjat Schmidt Csaba polgármester adta át a szépkorúnak, aki február 9-én töltötte be a 87. életévét.
 
Petényi György 1928-ban Dunaszerdahelyen született, onnan 1947-ben telepítették családjával Környére, ahol a helyi fiatalság vezető egyéniségévé vált és a színjátszókörben, helyi rendezvények szervezésében is közreműködött. 1949-től a Bánhidai Erőműben dolgozott, ahol távvezetékeket telepítettek, 1952-ben áthelyezték az OVIT-hoz és villanyszerelőként technikusi végzettséget szerzett, majd a bokodi erőműhöz került csoportvezetőnek és később osztályvezetőként innen vonult nyugállományba.
 
Munkakörének köszönhetően szakmájában nemcsak helyileg, de országosan is sokak által vált ismert személlyé. Társadalmi munkában és a Villamos-energiaipari Nyugdíjas Alapítvány kuratóriumi tagjaként is segítő, közvetítő, összekötő személyként intézte az aktív dolgozók ügyeit.
 
Feleségével az ötvenes évek elején örömmel kapcsolódtak be az erőmű házépítési programjába, így épült fel családi házuk 1956-ra. Házasságukból egy leánygyermek született. A munka és a család mellett fontosnak tartotta, hogy nagyobb közösséggel is szoros kötelékben legyen, ezért nyugdíjba vonulása után feleségével együtt csatlakozott a Hőerőmű Nyugdíjas Klubhoz. Szívesen vett részt a programok szervezésében, majd 1990-től annak vezetőjeként tevékenykedett. Irodalmi és történelmi tudását örömmel adta át a klubtagok részére, lelkesen szervezett előadásokat, vetélkedőket, utazásokat, nagy precizitással hívta össze a klubösszejöveteleket és a közösségi programokhoz igyekezett támogatást is szerezni.
 
Igazi közösségi ember, munkahelyén, lakókörnyezetében és családjában nagy tiszteletnek örvend, emberi magatartásával szeretetet és megbecsülést vált ki és mindig jó szándékkal nyújt segítő kezet. Egészségi állapotára való tekintettel, családja kérésére a nyugdíjas klub vezetéséről 2014-ben lemondott, ám tanácsaival továbbra is támogatja a klub munkáját.
 
Tatabánya Megyei Jogú Város kitüntetése méltó helyre kerül, hiszen egy értékes ember eredményesen végzett közösségi munkájának elismerése.
 
A díjátadó után Crespo Rodrigo, a színház vezetője konferálta be a bál sztárvendégeit, a Budapesti Operettszínház művészeit, Kállay Borit, Szabó Noémit és Tóth Norbertet.
 
A műsor után Bereznai Csaba alpolgármester tartott ünnepi pohárköszöntőt.
 
A vacsora felszolgálása után éjfélig ropták a táncot a vendégek, a talpalávalót a Buli Band biztosította.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail