Hírek

Pécsi vendégek a munkacsoport ülésén

2015 január 29. (csütörtök) 14:43

A 2014 novemberében megalakított Duális Képzés Munkacsoport megtartotta második ülését a Városháza tanácstermében, amelyen pécsi előadók osztották meg tapasztalataikat.
 
Tanműhelyek kialakítását és a pályaorientációs rendszer erősítését tűzte ki célul a Duális Képzés Munkacsoport még 2014 novemberében, az alakuló ülésen. A mai összejövetelen olyan módszerek megismerésére fektették a hangsúlyt, amelyek segítségével városunkban is stabil duális szintű képzést lehetne kialakítani. Olyan példákat ismertettek a jelenlévőkkel, ahol a rendszer már régebb óta működik, és városunkban is bevezethető lenne.
 
Pécsett a közép- és felsőfokú oktatásban is működik duális szintű képzési rendszer, ezért az eseményre két előadót is hívtak a baranya megyei székhelyről, Cséfalvay Ágnest, a Pécs-Baranya Megyei Kereskedelmi és Iparkamara osztályvezetőjét és Salamonné Marácsi Erikát, a Hauni Hungária Kft. szakképzési vezetőjét.
 
A munkacsoport ülésének kezdetén Schmidt Csaba köszöntötte a tanácskozás résztvevőit, aki egy Duális Képzési Centrum létrehozását javasolta. A polgármester szerint ez akkreditálhatná a képzést. Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkárral már egyeztettek, kidolgozását pedig az Edutus Főiskola és más szakmai partnerek bevonásával vizsgálják.
 
A városatya bízik benne, hogy ezen az ülésen sikerült megtalálni azokat az irányokat, amelyeken el lehet indulni a sikeres fejlesztés felé.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail