Hírek

Hat új busz állt forgalomba

2015 január 15. (csütörtök) 16:07

Hivatalosan is forgalomba állt Tatabányán az a hat autóbusz, amelyeket még a tavalyi év végén szerzett be a helyi közlekedési társaság összesen nettó 109 millió forint értékben. A modernizációval a közösségi közlekedésben résztvevő járművek átlagéletkora 2,5 évvel csökken.
 
Egy hónap alatt nagyjából 1.200.000 utas használja Tatabányán a tömegközlekedést, ezért van szükség olyan fejlesztésekre, amelyek egyrészt növelik a tatabányaiak komfortérzetét, ugyanakkor a környezeti terhelés csökkentését is megcélozzák. Ezt Schmidt Csaba polgármester és Németh Tamás vezérigazgató is hangsúlyozta a Vértes Volán jogutódjaként működő Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK Zrt.) telephelyén tartott sajtótájékoztatón.
 
A korszerű, nyolc-tíz éves, ár-érték arányát tekintve is kiváló járművek Mercedes Citaro O530 és O530G típusúak, ezek közül négy csuklós autóbusz az 1-es, a 24-es, és az 5-ös útvonalán közlekedik majd. A másik két, úgynevezett szóló busz az Omega parkból induló 26-os, 26B, 45-ös és 11-es járatokon szállítja az utazni vágyókat.
 
A forgalomba állított buszok felszereltsége is korszerűbb elődeiknél, automata sebességváltóval és EURO 3-as motorral rendelkeznek, valamint érkezésükkel többségbe kerültek az alacsony padlós járművek a helyi közlekedésben.
 
Az autóbusz-állomány immár 64 százalékát kitevő alacsony padlós kivitelű járművek kényelmesebbé teszik az utazást, jelentősen megkönnyítve a fel- és leszállást. A kerekes székes és babakocsis közlekedés egyszerűbbé tétele érdekében a második ajtónál egy rámpát is elhelyeztek. A cserének köszönhetően 25-28 éves buszokat sikerül kivonni a helyi járat forgalomból.
 
Az autóbuszok az elmúlt hetekben megkapták a jellegzetes zöld fehér színt, és felkerült rájuk az új közlekedési központ logója is. A KNYKK Zrt. a Fejér megyei Alba Volán és a Komárom-Esztergom megyei Vértes Volán jogutódjaként működik január elsejétől.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail