Hírek

Újabb szakaszt szigeteltek

2015 január 10. (szombat) 10:02

Elkészült a Köztársaság úton lévő távhővezetékek szigetelésének újabb szakasza. A 2,6 kilométeres felújítással 300 lakás fűtése spórolható meg évente, amely hamarosan a számlákon is érzékelhető lesz – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester a Henter Györggyel, a T-SZOL Zrt. műszaki igazgatójával tartott közös sajtótájékoztatón.
 
- A jövőben is hasonló mértékű fejlesztéseket szeretnénk véghezvinni, hiszen nagyon fontos, hogy az érintett huszonkétezer család távhő-ellátása a lehető leghatékonyabban és legalacsonyabb költséggel történjen – tette hozzá Schmidt Csaba.
 
A most újraszigetelt szakaszok egybefüggően kapcsolódnak azokhoz a vezetékekhez, amelyeket a Tatabányai Szolgáltató Zrt. korábban két uniós pályázat támogatásával újított fel, így a Köztársaság út melletti, városképet is befolyásoló vezetékrendszer burkolata a mai kor elvárásainak megfelelő, egybefüggő, energia-megtakarítást eredményező, korszerű szigetelést kapott, összesen több mint hét és fél kilométeres szakaszon.
 
A korábbi fejlesztési programban a vezetékszigetelés mellett 53 hőközpontban hajtottak végre energia-megtakarítást, egyúttal komfortosabb fűtést eredményező beruházásokat. A hőközpontokban frekvenciaváltók beépítésével tették lehetővé, hogy mindig csak akkora teljesítményt adjanak le a berendezések, amekkora az adott ház fűtésigénye.
 
A régi vezetékek műanyag szigetelése könnyen rongálható és bizonyos részeken tűzveszélyes volt, a mostani fémszigetelés azonban tűz- és rongálás-biztos. A csövekre a korábbinál hatásosabb, tíz centiméter vastag hőszigetelés került kőzetgyapotból, illetve a letaposásnak kitett szakaszokon a felső részen lépésálló, kemény poliuretán habból. A szigetelést horganyzott acéllemez védőburkolattal látták el.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail