Hírek

Díjmentességet kérnek Tata és Tatabánya között

2015 január 09. (péntek) 08:23

Schmidt Csaba, Nagy Csaba, és Michl József közösen intézett levelet a térség országgyűlési képviselőjéhez, Bencsik Jánoshoz és a közlekedésért felelős államtitkárhoz, Tasó Lászlóhoz annak érdekében, hogy az M1-es autópálya Tata-Tatabánya közötti szakasza továbbra is díjmentes maradjon.
 
Tatabánya, Vértesszőlős és Tata polgármestere a levélben úgy fogalmazott, „Tata-Tatabányát összekötő autópálya szakasz díjmentes, amely sokat segít a két ipari park megközelítésében valamint csökkenti a településeink, Tata, Tatabánya és Vértesszőlős átkelési szakaszainak terhelését”.
 
„Az M1-es autópálya Tatabánya-Tata közötti szakaszának fizetőssé tételével fennáll annak a veszélye, hogy a díjfizetés elől leterelődik a forgalom az egyéb fő közlekedési útvonalakra, jelen esetben az 1. számú főútra. Ez az országos közút jelenleg kettévágja településeinket, s most is jelentős forgalmat bonyolít le. Amennyiben tovább nőne a főút forgalma, az negatívan hatna a településeinken élő állampolgárokra, hisz mind a zajhatás, mind a környezetterhelés nőne, továbbá a települések élhetőségét is rontaná a kialakuló helyzet” – fogalmazott a három városatya, akik bíznak a mielőbbi, a három település szempontjából pozitív döntésben.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail