Hírek

Az összefogás a siker kulcsa

2015 január 02. (péntek) 08:39

Tatabánya Város Fúvószenekara hagyományos koncertjével búcsúztatta az óévet és köszöntötte az újévet A Vértes Agorájában. A 40 éves jubileumát ünneplő, Ezüst Turul díjas együttes teltházas közönség előtt lépett a színpadra.
 
Schmidt Csaba újévi beszédében kihangsúlyozta, a 2014-es esztendő mozgalmas év volt mind a város, mind a zenekar életében.
 
- Azt kívánom Tatabánya közösségének, hogy tanuljuk el a zenekartól azt az összefogást, hitet, bizalmat és hűséget, amellyel tagjai voltak egymás iránt az elmúlt négy évtizedben és vannak mind a mai napig! Forduljunk egymás felé, legyünk nyitottabbak, tegyünk közösen egymásért és a városért! Ha mindezt meg tudjuk valósítani, hiszem, hogy nem csak a 2015-ös évben, de sok-sok esztendőn át sikeresek lehetünk – fogalmazott a polgármester, majd pezsgővel koccintott az újév tiszteletére Bencsik János országgyűlési képviselővel, Németh Péterrel, a Tatabányai Városi Fúvószenekar Alapítvány kuratóriumi elnökével, valamint az együttes két karmesterével, Szabó Ferenccel és Pauer Lászlóval.
 
Tatabánya Város Fúvószenekarának műsorán szerepeltek klasszikus művek, filmzenék és könnyűzenei darabok is. Az operettkedvelők nagy örömmel és óriási tapssal fogadták az est vendégművészét, Kovács Barnát, a Bühne Baden (Ausztria) tenoristáját, aki Johann Strauss Cigánybáró című művéből Barinkay belépőjét, majd Edurado Di Capoától az O Sole Mio-t adta elő.
 
A zenekar idén is megválasztotta tagjai sorából az „Év Zenészét". A megtisztelő címet, amelyet szorgalommal, tehetséggel és a próbákon való pontos megjelenéssel lehet kiérdemelni, ezúttal Varjú László trombitás vehette át a két karmestertől.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail