Hírek

Tizenhat új állampolgár

2014 december 03. (szerda) 06:37

A Magyar Köztársaság és a magyar nemzet határai ma nem esnek egybe, de a Magyar Országgyűlés az egyszerűsített honosítási eljárással lehetővé tette, hogy a világ bármely részén élő magyarok ne csak a magyar nemzethez, hanem a Magyar Köztársasághoz is tartozzanak – fogalmazott Schmidt Csaba a Városházán megtartott ünnepségen.

A polgármester kiemelte: a magyarság akkor volt sikeres, mikor az itt élők – tartozzanak bármely nemzetiséghez is – összefogtak egy közös cél érdekében. Tatabányán is mindig az összetartással tudtunk sikereket elérni, ez az összefogás példaként kell, hogy szolgáljon az új állampolgároknak is – mutatott rá Schmidt Csaba, aki azt kérte az új állampolgároktól, hogy legyenek aktív tagjai a közösségnek, részesei a döntéseknek és éljenek állampolgári jogaikkal.

A mostani alkalommal a Kárpátaljáról, Erdélyből és a Felvidékről származó magyarok tettek állampolgári esküt a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Az egyszerűsített honosítási eljárás során ez alkalommal összesen tizenhatan, köztük egy háromfős család kapott magyar állampolgárságot.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail