Hírek

Kinyílt az első ablak

2014 december 01. (hétfő) 06:55

Városunkban is kezdetét vette az Advent. Az ehhez tartozó ablaknyitogatás és az Adventi vásár mostantól december 23-ig a hatalmas karácsonyfa köré gyűjti nap, mint nap a város apraját és nagyját az Árpád téren. Az első ablakot Schmidt Csaba polgármester nyitotta ki, miután a város adventi koszorúján meggyújtották az első gyertyát.

A Szent Erzsébet Óvoda növendékeinek műsorával kezdetét vette az idei év ablaknyitogató rendezvénye, amely a már megszokott Adventi Vásárral párosul. A téren összegyűlt tömeget a rendezvény fővédnöke, Schmidt Csaba polgármester köszöntötte, aki elmondta: az első adventi gyertya meggyújtásával megkezdődött a várakozás időszaka: mostantól december 24-ig várjuk a csodát. A szeretet és összefogás csodáját, melyet Jézus hozott el az emberek közé, és melynek segítségével hihetetlen dolgokra vagyunk képesek – hangsúlyozta a polgármester, majd hozzátette: azzal, hogy a civil szervezetek faházaiban vásárolunk, a rászoruló tatabányaiaknak nyújtunk segítséget. Az Advent téren minden nap civil szervezetekkel, iskolákkal, óvodákkal találkozhatunk, és együtt készülhetünk az ünnepekre – hallhattuk a városvezetőtől.
Az óvodások újabb énekét követően Gedő Attila bánhidai plébános osztotta meg ünnepi gondolatit a több száz fős tömeggel, majd meggyújtotta az első gyertyát a város adventi koszorúján. Ezután Schmidt Csaba polgármester nyitotta ki az első ablakot az adventi naptárban, ezzel pedig hivatalosan is kezdetét vette az advent városunkban. Az adventi időszakban minden nap profi és amatőr művészek, művészeti csoportok lépnek fel az Árpád téren, és a hagyományoknak megfelelően egészen december 23-ig, délután öt órakor nyitják ki az ablakokat, valamint minden vasárnap lesz gyertyagyújtás is.


 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail