Hírek

Mézeskalácsok a gyermekotthonnak

2014 november 28. (péntek) 10:01

„Nem elég egy gondolat, szükséges az akarat is, amelyet tettek követnek: Vállalj Te is önkéntes munkát!” – ezzel a szlogennel hívta fel a figyelmet az önkéntes munkára Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár a Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskolában, ahol a kömlődi gyermekotthon lakói részére készítettek mézeskalácsot. A figyelemfelhívó akcióban részt vett Schmidt Csaba polgármester is.

Az államtitkár asszony kiemelte: az Emberi Erőforrások Minisztériuma december ötödikéhez, az Önkéntesek világnapjához kapcsolódva folytat kampányt annak népszerűsítése érdekében. AZ akció célja, hogy felhívják a figyelmet az önkéntes tevékenységek széles körére és az önkénteseket foglalkoztat szervezetekre, intézményekre. Megyénk intézményei közül azért a tatabányai középiskolára esett a választás, mert az önkéntességnek itt hagyománya van, a tanulók évek óta részt vesznek önkéntes akciókban. Az iskola cukrász tanulóinak közreműködésével több száz mézeskalácsot sütöttek meg és díszítettek ki, melyeket a kömlődi Hegyháti Alajos Általános Iskola, Készségfejlesztő Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon lakóinak adott át az államtitkár. Schmidt Csaba polgármester, aki maga is részt vett a mézeskalácsok elkészítésében, hangsúlyozta: az önkéntesség legfontosabb mozgatója, hogy saját akaratunkból mások, az arra rászorulók hasznára legyünk, de ha a helyzet úgy kívánja, például természeti katasztrófa esetén, az emberek nagyobb közösségének is segítséget tudunk nyújtani.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának az önkéntes munkát népszerűsítő kampánya november 24-én indult el, és december 5-ig, az Önkéntesek Világnapjáig tart. Az akció célja, hogy erősítse a társadalmi felelősségvállalást és a szolidaritást a közgondolkodásban, és egyúttal azért is kampányolnak, hogy minél többen válasszák az önkéntes segítségnyújtást, együttműködve a helyi önkéntes közösségekkel. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma akciójában részt vevő miniszterek és államtitkárok arra is fel kívánják hívni a figyelmet, hogy vannak olyan segítő, civil szervezetek, amelyektől meg lehet tanulni a segítségnyújtást, és amelyhez kapcsolódva a felnövekvő fiatalok érzékenyebbek lesznek a társadalmi problémákra.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail