Hírek

Jól halad a műfüves pálya építése

2014 november 11. (kedd) 13:40

Elkészült a régi aszfaltos focipálya műfű-borítása a Jubileum parkban, hamarosan pedig a túlnyomásos sátor is a pálya fölé kerül, így azt december végén már birtokba is vehetik a sportolók – mondta el Schmidt Csaba polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A polgármestertől megtudtuk: a korábban aszfalttal borított pályát nyolcszáz négyzetméteren borították be műfűvel, ezt követően a létesítmény fölé túlnyomásos sátrat építenek, hogy a focipályát télen is biztonsággal lehessen üzemeltetni, otthont adva az ötven csapattal zajló kispályás labdarúgó-bajnokság mérkőzéseinek, délelőttönként pedig a közeli iskolák testnevelés óráinak is. Schmidt Csaba hozzátette: a Jubileum park fejlesztésének harmadik ütemében megvalósuló beruházás várhatóan év végére készül el.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a munkálatok a tervezett ütemben zajlanak. A kivitelező Pharos 95 Kft. szakemberei a sátor helyének lealapozása után a pályáról szivárgó csapadékvíz elvezetésére vízelvezető csöveket építettek a pálya alapjába, majd azt többféle szemcsenagyságú zúzott kővel borították. Erre került az 50 milliméter szálhosszúságú műfű borítás, amit kvarchomokkal, majd gumigranulátummal töltöttek fel, ezzel biztosítva, hogy a labda teljesen úgy viselkedjen, mint egy valódi füves pályán. A beruházás következő szakaszában a 20 méter széles, 40 méter hosszú pályát télre fűthető túlnyomásos légsátorral fedik be, a kapuk mögötti sátor-rész védelme érdekében pedig labdahálót is felszerelnek. A sátrat minden tavasszal elbontják, majd késő ősszel újra felépítik, így egész évben használhatják a sportolni vágyó gyerekek és felnőttek – tette hozzá a polgármester.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail