Hírek

Őszi hangulat fotós szemmel

2014 november 07. (péntek) 08:28

Szilágyi Zoltán képei segítenek meglátni, felismerni, milyen szépségeket is nyújt a vidék, ahol élünk, különösen ilyenkor, ősszel – fogalmazott köszöntőjében Schmidt Csaba polgármester a fotográfus kiállításának megnyitója alkalmából, melyen részt vett Ablonczy Dánielné, Magyarné Kocsis Andrea és Pataki Zoltánné önkormányzati képviselő is.


A fotóművészet az egyik legfiatalabb, legmodernebb művészeti ág, melyen keresztül – a technika segítségével – a képeken azt is megláthatjuk, észrevehetjük, ami elkerülte volna a figyelmünket – emelte ki beszédében a polgármester. – Mint azt az alkotó önmagáról állítja, számára a fényképezés egy hobbi, amit igyekszik művészi szinten végezni. A kiállítás képeit nézegetve megállapíthatjuk, ez sikerült, hisz a megfelelő pillanat elkapása egy-egy képen igen nehéz feladat. A fényképek üzenete gyermeknek és felnőttnek is ugyanaz: járjunk nyitottabb szemmel a világban, hisz városunkban, megyénkben is vannak gyönyörű tájak, melyek érdemesek figyelmünkre – tette hozzá Schmidt Csaba, majd megköszönte az alkotó munkáját, melynek segítségével a diákok még inkább magukénak érezhetik a fotóművészetet.
Szilágyi Zoltán kiállítása a kilencvenkettedik tárlat az intézmény történetében. A fotóművésztől megtudtuk: őszi tematika szerint válogatta össze a most kiállított színes képeket, hogy a gyerekek még inkább magukénak érezzék a témát és a hangulatot. A fotók nagy része Tatabányán és környékén, illetve a Bakonyban készült – mondta el az alkotó. A tárlatot december elejéig minden érdeklődő megtekintheti a Kölcsey iskola galériájában.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail