Hírek

Megújulnak a parkolók

2014 október 31. (péntek) 11:43

November végén már birtokba vehetik az autósok az Erdész út 22-26-os épületek előtti parkolót, melynek felújítása néhány héttel ezelőtt kezdődött el. A munkálatok során szilárd burkolatot kapnak a parkolóhelyek, és a bekötőút burkolata is megújul – tudtuk meg Schmidt Csaba polgármestertől a helyszínen tartott sajtótájékoztatón, melyen részt vett Vejtey Miklós, a körzet önkormányzati képviselője is.


A polgármester ismertette: a lakók régi kívánsága teljesül a beruházással, melynek keretében a korábbi, murvával borított, rendezetlen parkolóhelyek aszfalt burkolatot kapnak, és a parkolóba vezető útszakaszt is újraaszfaltozzák, így összesen közel ezer négyzetméteren újul meg az útburkolat. A parkolóhelyeket 45 fokban felfestett burkolati jelekkel választják majd el. A kivitelező munkatársai a társasház előtti járdát is rendbe teszik, ennek során több mint négyszáz négyzetméteren térkő burkolatot kap a gyalogút, a bölcsőde előtti járdát pedig ki is szélesítik – tette hozzá a polgármester.
Vejtey Miklós önkormányzati képviselő elmondta: a felújított parkoló és a járdák vízelvezetésének megoldására hét víznyelőt is kialakítanak, a hozzájuk tartozó bekötővezetékekkel együtt, így a csapadékvíz a meglévő, zárt rendszerű csapadékvíz-elvezető rendszerbe kerül. A meglévő fákat és a zöldfelületet szegéllyel választják majd el a parkolótól, majd füvesítenek és örökzöld cserjéket is ültetnek a szakemberek. A kivitelező Geotech Kft. munkatársai várhatóan november végére készülnek el a beruházással.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail