Hírek

Felújították a Lila Óvodát

2014 október 09. (csütörtök) 10:17

A szociális célú városrehabilitáció - KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0001 – keretén belül újították fel a 35. születésnapját ünneplő Kertvárosi Lakótelepen működő Lila Óvodát. A közelmúltban átadott Máltai játszótér szomszédságában működő intézményben a nyári szünetről visszatérő gyermekek és pedagógusaik megszépült környezetben kezdhették meg a 2014/15-ös nevelési évet. Az óvoda felújítása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón részt vett Schmidt Csaba polgármester és Pataki Zoltánné, a városrész önkormányzati képviselője is.

Az óvoda felújításával újabb állomásához érkezett Kertváros rehabilitációja – mondta el Schmidt Csaba polgármester, majd hozzátette: bízik benne, hogy a nyílászárók cseréjének és az épület teljes külső szigetelésének köszönhetően nem lesznek fűtési gondok az óvodában, és a távhőszámlában is jelentős megtakarításokat tudnak majd elérni. A polgármester megköszönte a kivitelező, tatabányai a Száfián és Társa Kft. gyors és pontos munkáját, kiemelve: a város törekszik arra, hogy helyi vállalkozókat alkalmazzon a jelentős beruházások megvalósításánál.
Pataki Zoltánné önkormányzati képviselőtől megtudtuk: az óvoda felújítása során 110-nél is több ablakot cseréltek ki, és a mosdókat is akadálymentesítették. Az itt élők és a kisgyermekes szülők is nagy örömmel fogadták az intézmény megújítását.
Az épületen a homlokzati nyílászárók cseréje, a tető hő- és vízszigetelése, homlokzati hőszigetelése és az intézmény akadálymentesítése valósult meg. Az intézményben elvégzett fejlesztésekkel jelentősen csökken az energiafelhasználás, aminek köszönhetően a fűtési időszakban nagymértékű rezsicsökkentés valósítható meg, illetve hozzájárul a környezet védelméhez is, hiszen az épület szén-dioxid kibocsátásának nagyarányú csökkenése várható a fejlesztéseknek köszönhetően. Az épület rehabilitációja nyomán a tető és a homlokzat hő- és vízszigetelése mellett a homlokzati nyílászárók cseréjére is sok került, valamint a bejáratok is megújultak. Az óvoda külső akadálymentesítése folyamán biztonságosabbá vált a bejutás, egy szintkülönbséget áthidaló járdával. A belső közlekedést segítve, egyes nyílászárók átalakítása is megtörtént, és a közlekedőben a padlóburkolaton vezetősávot alakítottak ki. Kialakítottak egy akadálymentesített mellékhelyiséget is a projekt keretében. A bejáratnál egy tapintható tájékoztató információs táblát helyeztek el, amely szintén nagyban segíti a tájékozódást.
A Kertvárosi lakótelep szociális célú városrehabilitációját célzó - KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0001 – beruházás keretében megvalósult óvoda-felújítás teljes összköltsége 72.096.612 forint volt, melynek kivitelezését a Száfián és Társa Kft. végezte el.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail