Hírek

Átadták a futópályát

2014 október 06. (hétfő) 05:42

Óvodás és családi tó-futás, szabadidős játékok és sportprogramok keretében adták át a Csónakázó-tó körüli, több mint 700 méter hosszú futópályát. A külső és belső ívén is megújult, tavat körbeölelő sétányt Schmidt Csaba polgármester köszöntője után vették birtokba a sportolni vágyó gyerekek és felnőttek.

– Nagy öröm számomra, hogy folyamatos a Csónakázó tó környezetének megújulása: nyár elején az autóbuszmegállótól a pétanque pályáig szépült meg a Jubileum park, ahová fákat, virágokat ültettek, majd padok, asztalok és új szökőkút is került a területre – fogalmazott köszöntőjében a polgármester. Schmidt Csaba kiemelte: most a tó környéke újult meg: a sétány külső felén a kocogók számára ideális felületet nyújtó rekortánnal borított futópálya épült, míg a tóhoz közelebbi, belső oldalon új burkolatot kapott a gyalogút. A park fejlesztése azonban ezzel nem ér véget: még az idén megépül a harmadik műfüves focipálya is a területen, amit sátorral fednek le, hogy télen is alkalmas legyen az iskolások és a felnőttek sportolására. – Bízom benne, hogy a park fejlesztésével sikerül olyan közösségi teret létrehozni, ahol a város lakói jó szívvel töltik el az időt – tette hozzá a polgármester, majd átadta a futópályát a rajthoz gyülekező óvodásoknak és családoknak. A rendezvény a nap további részében mozgás-koordinációs és sportjátékokkal, egészségügyi mérésekkel és tanácsadással folytatódott.

Mint ismeretes, a Csónakázó-tó körüli rekortán futópálya építése és a sétányburkolat felújítása három ütemben készült el. A belső, sétálók által használható részt stabilizált burkolattal fedték be, míg a külső, futók által használható sávra 10 milliméter vastag, ízületeket kímélő rekortán burkolat került egy méter szélességben, 720 méter hosszúságban, és a szegélyeket is kicserélték. Mindezen túl két további, közel 400 méter hosszú, a tó körüli sétányhoz csatlakozó útszakaszt is felújítottak a parkban, 3 méter szélességben, egy harmadik szakasz pedig utólag, közel 670 négyzetméteren kapott új burkolatot. A 38 millió forintos beruházás során összesen 2500 négyzetméter burkolat újult meg a Csónakázó-tó körül. A Jubileum Park fejlesztése az idei évben tovább folytatódik: az aszfaltos futballpályát 800 négyzetméteren műfűvel borítják be, a kispályás mérkőzésekre alkalmas létesítmény fölé túlnyomásos, fűthető sátrat emelnek, így az a téli időszakban is üzemeltethető lesz.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail