Hírek

Új műfüves pálya épül

2014 október 01. (szerda) 16:18

Megkezdődtek az új műfüves pálya építésének munkálatai a Jubileum parkban. A korábban aszfalttal borított pályát nyolcszáz négyzetméteren borítják be műfűvel, majd a létesítmény fölé túlnyomásos sátor kerül, hogy a focipályát télen is biztonsággal lehessen üzemeltetni – tudtuk meg Schmidt Csaba polgármestertől a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.


A korszerűsítések megvalósításánál igyekeztünk figyelembe venni a sportkedvelő tatabányaiak és a sportolóink javaslatait – mondta el Schmidt Csaba. A Jubileum parkban sportolnak a legtöbben városunkban, és itt zajlik a kispályás labdarúgó bajnokság is, ötven csapat részvételével, a jelenleg használt két műfüves pálya így néha kevésnek bizonyul, igény van a bővítésre. A polgármester tájékoztatott: a Jubileum park fejlesztésének harmadik ütemében megvalósuló beruházás közel 55 millió forintba kerül. A pályát télen is használhatják majd a kispályás labdarúgók, a délelőtti órákban pedig tornaórákat tarthatnak itt a környező iskolák a mindennapos testnevelés keretében. Szeptember elején kezdődtek el a 20 méter széles, 40 méter hosszú pálya építésének munkálatai, melyet várhatóan december végén vehetnek birtokukba a sportolók. Az új pályát a Városi Szabadidősport Szövetség üzemelteti majd.
A kivitelező Pharos 95 Kft. szakemberei a sátor helyének lealapozása után a pályáról szivárgó csapadékvíz elvezetésére vízelvezető csöveket építenek a pálya alapjába, majd azt többféle szemcsenagyságú zúzott kővel borítják. Erre kerül az 50 milliméter szálhosszúságú műfű borítás, amit kvarchomokkal, majd gumigranulátummal töltenek fel, ezzel biztosítva, hogy a labda teljesen úgy viselkedjen, mint egy valódi füves pályán. A pálya köré palánk kerül, majd télre fűthető túlnyomásos légsátorral fedik be az építményt. A sátrat minden tavasszal elbontják, késő ősszel pedig újra felépítik, így egész évben használhatják a sportolni vágyó gyerekek és felnőttek – tette hozzá a polgármester.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail