Hírek

Újabb intézményeket fogadtak örökbe

2014 szeptember 25. (csütörtök) 11:39

Újabb vállalatok csatlakoztak az önkormányzat által szervezett „Kéz a kézben” programhoz. A gazdasági társaságok, vállalkozások társadalmi felelősségvállalási programjuk keretében nevelési-oktatási intézményeket támogatnak. Az „Örökbefogadási Tanúsítványokat” a cégek és az intézmények vezetői Schmidt Csaba polgármestertől vehették át.

A polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat szeretné, ha a kötődés mellett szerves, élő kapcsolat alakulna ki az örökbefogadott nevelési-oktatási intézmények és a városban működő örökbefogadó vállalatok között, amely a kölcsönös segítségnyújtáson alapul. A sokrétű együttműködés keretében nem csak az intézmények szépülhetnek meg, hanem az oda járó gyerekek és fiatalok is megismerkedhetnek a cégekkel. Az eddigiekben már számos jó együttműködés valósult meg a program keretében, bízom benne, hogy a mai alkalom is szoros együttműködések kezdete lesz, melyek által a vállalatok társadalmi megbecsültsége nőni fog, ezzel pedig még sikeresebbek lehetnek a gazdasági életben – fogalmazott a polgármester, majd megköszönte a vállalatok képviselőinek azt a felelősségvállalást, amit a tatabányai gyerekek és oktatási-nevelési intézmények irányába mutatnak.

Ez alkalommal a Szövink Plusz Ingatlanközvetítő Kft. Duna House Franchise-Partner a Sárberki Általános Iskolát, a Ho-Máhr Trans Kft. a Széchenyi István Általános Iskolát, az Exedy Dynax Europe Kft. a Turul Óvoda telephelyeként működő Dózsakerti Óvodát, a Scepter Tatabánya Kft. pedig a Benedek Elek Óvoda telephelyeként működő Móra Ferenc Óvodát fogadta örökbe. A tanúsítványokat az intézmények nevében Mázi Gábor, a Szövink Plusz Ingatlanközvetítő Kft. Duna House Franchise-Partner képviseletében, Honosiné Máhr Ágnes, Honosi Mihály és Máhr Zoltán, a Ho-Máhr Trans Kft. képviseletében, Yoshihiro Yokoyama és Kujbus Edit, az Exedy Dynax Europe Kft. képviseletében, Szőllősi Loránd, Kossela Ilona és Nathan Tooley, a Scepter Tatabánya Kft. képviseletében, illetve a Sárberki Általános Iskola vezetője, Krutilla Katalin, a Felsőgallai Széchenyi István Általános Iskola igazgatója, Schamberger Ágnes, a Turul Óvoda Dózsakerti Óvoda telephely képviseletében Juhász Katalin intézményvezető, valamint a Benedek Elek Óvoda Móra Ferenc Óvoda telephely vezetője, Fátrai Zsuzsanna vette át Schmidt Csaba polgármestertől.

Városunk 2011. tavaszán indította útjára a „Kéz a kézben” programot, lehetőséget biztosítva ezzel az önkormányzat nevelési-oktatási intézményei, különösképpen a gyerekek támogatására. A program célja, hogy a vállalatok figyelmét felhívja az önkéntesség és a társadalmi felelősségvállalás jelentőségére, melynek köszönhetően hosszú távú együttműködés jöhet létre a gazdasági társaságok és az intézmények között. A program által elérhetővé válik a gazdasági szektor résztvevőinek aktív részvétele a helyi közösségek életében. Az együttműködésből többek között megvalósult több udvari homokozó feltöltése, kerítésfestés, gyárlátogatás, padlóburkolat-csere, tanulmányi kirándulás, Mikulás-napi szöszmötölő a szülőknek, óvodai étkező nyílászáróinak és csempéjének cseréje, új étkezőasztalok beszerzése, víztakarékos csaptelepek beépítése, aknatetők cseréje és számítógépek adományozása, vállalati rendezvényekhez dekoráció elkészítése, cégek számára rendezvényekhez történő segítségnyújtás, fellépés illetve kisebb műsor biztosítása vállalati családi napokon.

A négy új jelentkezővel együtt huszonöt vállalat csatlakozott a „Kéz a kézben” programhoz: a Graboplast Padlógyártó Zrt.; az AVE Tatabánya Zrt.; az Axel Springer-Magyarország Kft.; a Sanmina SCI Magyarország Kft.; a Gasztro Kristály Zrt.; a Coloplast Hungary Kft.; a Müller Drogéria Tatabánya; az Extreme Park Kft.; a CIB Bank Zrt.; a Tatabányai Erőmű Kft.; az Északdunántúli Vízmű Zrt.; a Komtávhő Zrt.; az AGC Glass Hungary Kft.; a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.; Becton Dickinson Hungary Kft.; az Europlast Team Kft.; a Delphi Connection Systems Hungary Kft., a Samsung Chemical Magyarország Kft., a SCS Stahlschmidt Cable Systems Magyarország Kft., a Pink Motors Kft., valamint az újonnan csatlakozott Szövink Plusz Ingatlanközvetítő Kft Duna House Franchise Partner, a Ho-Máhr Trans Kft., az Exedy Dynax Europe Kft., valamint a Scepter Tatabánya Kft.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail