Hírek

Körforgalommal bővült az Ipari Park

2014 szeptember 17. (szerda) 05:38

Elkészült az Orgonás út és az Üveggyári út kereszteződésében található körforgalom az Ipari Parkban. A helyszínen Bencsik János országgyűlési képviselő, Schmidt Csaba polgármester, Beke László, Környe község polgármestere, és Petkovics Zoltán, az Ipari Parkot működtető Ipari Projekt Hungária Kft. ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót.

Bencsik János köszöntőjében emlékeztetett: Tatabányát kiemelt járműipari térséggé nyilvánította a kormány, így az Ipari Park további fejlődése biztosított. – Célunk, hogy folytassuk a tavaszi adósságkonszolidáció fejében vállalt kötelezettségek teljesítését, így az ipar fejődését elősegítő közlekedési beruházásokat is. A közlekedési infrastruktúra fejlesztéséhez a központi költségvetés és az Európai Unió 200 milliós támogatással járult hozzá – emelte ki Bencsik János, majd hozzátette: a körforgalom átadása csak az első lépcsőfok, távlati cél a körforgalmi csomópont összekötése a Tatabánya – Környe közötti úttal, mely tovább tehermentesítené az Ipari Parkon áthaladó forgalmat.
Schmidt Csaba polgármester kiemelte: a részben pályázati támogatással megépült körforgalom a már betelepült vállalkozások megnövekedett gépjárműforgalma miatt vált szükségessé. Az infrastrukturális fejlesztések több mint 400 millió forintból valósultak meg, ebből a 200 millió forintos önrész nagy részét városunk és Környe község önkormányzata vállalta magára, a fennmaradó összeg az Ipari Projekt Hungária Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t terhelte. Célunk, hogy az ipari parkban megnövekedett teher- és személygépjármű-forgalmat megfelelő közlekedési infrastruktúrával szolgáljuk ki. A terület egyik legveszélyesebb útszakasza volt ez az útkereszteződés, melyet most elkészült négyágú körforgalommá alakítottunk át, ezzel pedig újabb ipari területeket tudunk megnyitni a városba érkező befektetők számára – hangsúlyozta Schmidt Csaba.
Beke László, Környe polgármestere elmondta: a most megvalósult fejlesztések időszerűségét, és baleset-megelőzési jelentőségét, amelyek pozitív hatásait a munkavállalók és az Ipari Parkban tevékenykedő cégek egyaránt kihasználhatják a jövőben.
Petkovics Zoltántól, az Ipari Parkot működtető Ipari Projekt Hungária Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk: az út- és körforgalom-építéssel egyidőben a szükségessé váló csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése is megvalósult, valamint közel kettő kilométernyi kerékpárutat és a közvilágítást is kiépítették a szakemberek. A beruházás folyamán a légvezetékes és földkábeles villamosvezetékeket kiváltották földkábeles rendszerre. A projektgazda, az ipari parkot üzemeltető szervezet, az 1997-ben alakult Ipari Projekt Hungária Kft., mely 1998-tól látja el a park működtetési feladatait. Tevékenységének eredményeként a területen jelenleg 50 cég működik, köztük több vállalatnál jelentős bővítés tapasztalható az elmúlt években. Az ipari terület jelentős szerepet tölt be a térségi foglalkoztatásban, a betelepült vállalkozások által foglalkoztatottak száma több mint 6300 fő jelenleg.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail