Hírek

Óvodások megújult környezetben

2014 szeptember 08. (hétfő) 18:00

Befejeződtek az óvárosi Móra Ferenc Óvoda energetikai korszerűsítésének munkálatai. A „Hagyomány és megújulás Óvárosban” című városfejlesztési projekt keretében megvalósult külső és belső fejlesztésről Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót a helyszínen.

 Schmidt Csaba polgármester elmondta: a „Hagyomány és megújulás Óvárosban” című városfejlesztési projekt első lépéseként készült el az intézmény felújítása, mely régen bányaigazgatói lakásként szolgált. A beruházás keretében megvalósult az épület külső szigetelése, a vizesblokkok felújítása, és a külső nyílászárókat is kicserélték a szakemberek. A gyors kivitelezésnek köszönhetően egy rövid nyári szünet után szeptember elején már megkezdhette működését a város egyik legszebb helyszínén fekvő óvodája – hangsúlyozta a polgármester, majd hozzátette, reméli, hogy a Május 1. park felújítása is hasonlóan jó ütemben fog haladni a jövőben. Ennek következő lépéseként, még ebben a hónapban a volt Községháza, a régi Posta épületének felújításával folytatódnak a projekt munkálatai – tájékoztatott Schmidt Csaba. Bencsik János országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, milyen fontos, hogy a hagyományok megőrzése ebben az esetben a megújulás jegyében, új funkciók kialakításával, a közösség érdekeinek megfelelően történt meg ebben az emblematikus, a bányászhagyományokhoz szervesen kapcsolódó épületben. Az energetikai felújításnak köszönhetően akár 30 százalékkal is csökkenhet az épület fűtési energiaigénye, így szeptembertől már egy kevesebb energiát felhasználó, komfortosabb óvodába járhatnak a gyerekek.

Fátrai Zsuzsanna óvodavezető megköszönte az épület felújításában nyújtott segítséget Bencsik Jánosnak, Schmidt Csabának, a kivitelezőnek és a szakiroda munkatársainak, majd elmondta: az intézmény idén ünnepli fennállásának hatvanadik születésnapját, melyre elképzelni sem tudtak volna szebb ajándékot a korszerűsítésnél. A továbbiakban is mindent megteszünk azért, hogy biztonságos, nyugodt gyermekkort biztosítsunk a gyerekek számára – tette hozzá az intézményvezető.

Az Új Széchenyi terv keretében megújuló Május 1. park szomszédságában lévő Móra Óvoda átépítése során az épület összes külső nyílászáróját korszerű, hőszigetelt kivitelűre cserélték és a teljes külső homlokzatot felújították. Ezzel egy időben a bejáratnál új lépcsőt és teraszburkolatot valamint akadálymentesített feljárót is készítettek, amelyhez egy emelő liftet is kiépítettek az épületnél. A belső átalakítás során új mozgássérült WC-t alakítottak ki, valamint a korábbi mellékhelyiségek átépítésére is sor került az óvodában. A munkálatok keretében a szakemberek homlokzati felújítást is végeztek, helyre állították az épület eredeti külső arculatát, valamint az energetikai korszerűsítés kapcsán az épülethez utólag hozzáépített bővítményi konyha részt külső hőszigetelő rendszerrel látták el – tudtuk meg a helyszínen.

A Móra Óvoda korszerűsítése a „Hagyomány és megújulás Óvárosban” című városfejlesztési projekten belül - KDOP-3.1.1/D1-13-k-2013-0001- valósult meg.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail