Hírek

Évnyitók megújult környezetben

2014 szeptember 01. (hétfő) 11:01

A nyár folyamán több oktatási intézmény is megújult a városban. Ez az Árpád Gimnáziumban, az Óvárosi Általános Iskolában és a Sárberki Általános Iskolában sem volt másként, ahol Schmidt Csaba polgármester jelenlétében nyitották meg a 2014/15-ös tanévet.

Az új tanévet megkezdő közel 600 diákot köszöntötte Schmidt Csaba polgármester az Árpád Gimnáziumban. A városvezető kiemelte: a megye második legjobb gimnáziumában korszerű, versenyképes tudást kaphatnak a tanulók, a város feladata, hogy ehhez biztosítsa a megfelelő infrastruktúrát. A nyári szünetben megújult az iskola bejárata és környéke, a jövőben is folytatódnak a fejlesztések. Hamarosan elkezdik kialakítani a tornasátor helyét az udvaron, ez csak átmeneti megoldás, mert a „Tatabánya 2020” elnevezésű program részeként új tornatermet kaphat az iskola.
A mai fiatalok számára egyre fontosabb, hogy ne csak a kihívást, hanem az élményeket is megtapasztalják a tanulásban. Ezért is volt fontos feladatunk, hogy városunk minél több iskolájába interaktív táblákat telepítsünk, és az intézmények felújításával a tanulás megfelelő feltételeit biztosítsuk - fogalmazott Schmidt Csaba az Óvárosi Általános Iskolában. A polgármester hozzátette: az idei évben is támogatja azon osztályterem felújítását, ahová az iskolát legaktívabban segítő szülők gyermekei járnak. A jövőben tovább folytatódik a városi intézmény-felújítási program, ennek keretében majd az intézmény teljes rekonstrukciója megvalósulhat.
Az idén harmincötödik születésnapját ünneplő Sárberki Általános Iskolában tudják, hogy mi kell az igazán színvonalas oktatáshoz, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy egyre több diák szeretne az intézménybe járni. Önkormányzatunk az Összekötő út és a környékbeli gyalogátkelőhelyek felújításával támogatja a diákok biztonságos iskolába jutását. Ezen felül Salló Győzővel, a körzet önkormányzati képviselőjével közösen több mint egymillió forintot ajándékoztunk az iskolának, hogy minél kedvezőbb körülmények között tudják nevelni, oktatni a jövő generációját – hangsúlyozta a tanévnyitó ünnepségen Schmidt Csaba, aki hozzátette: a Sárberki-iskola is jelentősen megújult az elmúlt években.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail