Hírek

Jelzőlámpák a biztonságért

2014 augusztus 26. (kedd) 13:53

Az idén kiemelt figyelmet fordítunk a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtésére, ezért újabb jelzőlámpás gyalogátkelőhelyeket építünk a forgalmas közlekedési csomópontoknál - mondta el Schmidt Csaba a Kodály iskolánál tartott sajtótájékoztatón, melyen részt vett Salló Győző és Bagó Attila önkormányzati képviselő is.

 

A polgármestertől megtudtuk: a négysávos Köztársaság útján az elmúlt években jelentősen megnövekedett a forgalom, így nagyon nehéz és balesetveszélyes az átkelés. Ennek biztonságosabbá tétele érdekében jelzőlámpákat telepítenek a Köztársaság útján a Kodály tér felé vezető út kereszteződésénél, a Köztársaság útján a Sárberki gyalogos híd folytatásában lévő, és az Összekötő úton a Tesco áruházzal szemben lévő gyalogátkelőhelyekhez, míg a Kodály-iskola előtt lévő zebránál a szükséges közvilágítás kiépítése is megtörténik. Schmidt Csaba hangsúlyozta: az összehangolt közúti jelzőlámpa-rendszerben nem lehet olyan gyalogos-átkelőhely, amelyeket nem jelzőlámpa irányít. A polgármester kiemelte: a munkálatok során a Győri és Ságvári úti jelzőlámpás rendszer összehangolását is megvalósítják a szakemberek. Egy útvonalon belül csomópontok jelzőlámpáinak összehangolt működtetése azt célozza, hogy a kényszerű megállások és várakozások kiküszöbölésével az utazási sebesség növekedjen. Így a szabályos haladási sebesség betartásával, ha az első csomópont szabad jelzésén áthaladunk, az összes többi csomóponton zöld jelzést kaphatunk, így akár megállás nélkül eljuthatunk Óvárostól egészen Újváros végéig - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Salló Győző és Bagó Attila a Sárberek és Újváros közötti lámpás gyalogosátkelő kiépítésének kezdeményezőiként elmondták: a beruházásnak köszönhetően a Sárberki és a Kodály Iskolába járó gyerekek sokkal biztonságosabban kelhetnek át az úttesten, a „zöldhullám” által pedig a forgalom folyamatos haladása is a közlekedők biztonságát szolgálja.

A kivitelező Signaterv Forgalomtechnikai Kft. képviselőjétől megtudtuk, a Kodály térnél lévő lámpás gyalogátkelő átadásának határideje szeptember 20, de a szakemberek megpróbálják iskolakezdésre befejezni a munkálatokat.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail