Hírek

Megnyitották a nevelési évet

2014 augusztus 26. (kedd) 13:07

A Módszertani Bölcsődében tartották a 2014/2015-ös nevelési év megnyitóját az óvodapedagógusok és a bölcsődei dolgozók részére. Az évnyitó értekezletet Schmidt Csaba polgármester nyitotta meg, aki kiemelte: a nyári szünetben a város majdnem minden óvodájában és bölcsődéjében zajlottak felújítási munkálatok, melyeket a jövőben is folytatni szeretnének.

Az értekezletnek otthont adó bölcsőde apróságainak műsora után Schmidt Csaba polgármester köszöntötte a megjelent intézményvezetőket. Az elmúlt évben az óvodai dolgozók olyan képzéseken vettek részt, melyeken új módszereket tanultak meg – mondta el a városvezető, majd hozzátette, reméli, hogy a jövőben sikerül uniós pályázat keretében a bölcsődei dolgozók továbbképzésére is forrást találni. A következő időszak feladata, hogy a polgármesteri hivatal és az intézmények párbeszédjük során eldöntsék, jövőre milyen irányban folytatódjanak a fejlesztések: minden intézményben elvégezzék a legszükségesebb korszerűsítéseket, vagy egy-egy óvoda, bölcsőde teljes felújítása valósuljon meg. Schmidt Csaba kiemelte: fontos kérdés még az óvodák és bölcsődék rugalmas nyitva tartási idejének meghatározása, ehhez azonban az intézmények, a város és az ipari park cégeinek együttműködésére lesz szükség. Beszéde végén a polgármester sok erőt és kitartást kívánt az óvodák és bölcsődék vezetőinek, majd hozzátette: bízik benne, hogy az idei nevelési év is sok mosollyal és gyermekzsivajjal fog telni az intézményekben.

A megnyitó beszéd után Bereznai Csaba alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: városunk óvodáiban és bölcsődéiban motivált, lelkes, hozzáértő pedagógusok dolgoznak, kívánom, hogy ezt az örömöt adják tovább a szülőknek és a gyerekeknek a következő nevelési évben is.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail