Hírek

Korszerűsítik a közvilágítást

2014 július 28. (hétfő) 11:00

Idén tovább folytatódik a közvilágítás fejlesztése városunkban. A szinte minden lakókörzetet érintő munkálatok során a szakemberek korszerűbb, takarékosabb, üzembiztosabb lámpákra cserélik a régi világítótesteket, mellyel jelentős költségmegtakarítás érhető el – ismertette az egyik helyszínen, a kertvárosi Blaha Lujza utcában Schmidt Csaba polgármester, ahol jelen volt Magyarné Kocsis Andrea, a lakókörzet önkormányzati képviselője is.

A polgármestertől megtudtuk: a régi higanygőz világítótesteket a munkálatok során korszerű nátrium és fénycsöves lámpákra cserélik, a lámpacserék közel fele gyalogátkelőknél és forgalmas útkereszteződésekben történik. Tavaly a város tulajdonába került a megyeszékhelyen található közel 8 ezer közvilágítási lámpa. A vásárlással párhuzamosan elindult ezek karbantartása, fejlesztése is, mert üzemeltetésük gazdaságtalan, üzembiztonságuk kedvezőtlen, műszaki jellemzőik elavultak. A beruházás keretében a tavalyi évben már több mint félezer világítótestet cseréltek ki. A közvilágítás-fejlesztés hosszú távú koncepciójának következő lépéseként a szakemberek idén több mint 400 lámpát cserélnek le. A munkálatok a város szinte összes körzetét, 7 városrész közel 100 utcáját érintenek. A régi lámpák helyére korszerű, esztétikus nátrium és fénycsöves világítótestek kerülnek, melyekkel – üzembiztosabb működésük mellett – jelentős költségmegtakarítás érhető el, így a beruházás négy év alatt megtérül – hangsúlyozta a polgármester.
Magyarné Kocsis Andrea, Kertváros családi házas övezetének önkormányzati képviselője elmondta, Tatabánya városrészei közül Kertvárosban volt a legtöbb elavult lámpatest. Az itt élők lakossági fórumokon többször is jelezték, hogy a régi lámpák nem adnak elég fényt, így külön öröm számunkra, hogy városrészünk jelentősen érintett a beruházásban – mondta el Magyarné Kocsis Andrea, majd hozzátette: bízik benne, hogy az idén is a tavalyihoz hasonló gyorsasággal és szakszerűséggel végzik el a lámpák cseréjét a szakemberek.
A közvilágítási lámpacserék Alsógallát, Bánhidát, Dózsakertet, Felsőgallát, Kertvárost, Óvárost, Újvárost, a Hatos-telepet, az Erőmű-lakótelepet, Újtelepet és Paradicsomkertet érintik. A legtöbb lámpát a Cseresznyefa, a Petőfi Sándor, valamint a Blaha Lujza utcában cserélik ki.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail