Hírek

Megújuló utcák Kertvárosban

2014 július 11. (péntek) 13:12

Mintegy 26,5 millió forintból újulnak meg a Zója, Katona és Barack utcákat összekötő merőleges kis utak Kertvárosban. A munkálatok keretében nem csak új aszfaltréteget kapnak az eddig murvával borított útszakaszok, hanem a csapadékvíz elvezető rendszert is felújítják – tudtuk meg a helyszínen tartott sajtótájékoztatón, melyen részt vett Schmidt Csaba polgármester és Magyarné Kocsis Andrea, a városrész önkormányzati képviselője is.


Schmidt Csaba polgármester ismertette: a munkálatok során a meglévő zúzottköves pálya eldolgozása után összesen 820 méter hosszan, közel 2500 négyzetméretnyi felületen aszfaltozzák le a négy érintett útszakaszt, három méter szélességben. A polgármester kiemelte: a beruházás keretében a csapadékvíz-elvezető rendszert is felújítják a szakemberek. Ennek során kitisztítják és kimélyítik a vízelvezető árkokat, kicserélik a meglévő átereszeket, 640 méter hosszan pedig szegélyt is építenek. Az aszfaltozási és vízelvezetési munkákat a tatai FTK Építő Kft. végzi a korábban megkötött keretszerződés alapján. A munkálatok várhatóan a hónap végéig tartanak, ez idő alatt szakaszos útlezárásokra kell számítaniuk az itt élőknek – tette hozzá a városvezető.

Magyarné Kocsis Andreától, a városrész önkormányzati képviselőjétől megtudtuk: az idei évben ez az egyik legjelentősebb útrekonstrukció a városrészben, melynek köszönhetően jóval kényelmesebben és biztonságosabban közlekedhetünk az útszakaszon. Mint ismeretes, Kertváros családi házas övezetében közel 150 millió forintot fordít az önkormányzat az intézmények, utak, járdák és játszóterek felújítására az idei évben. A munkálatok keretében már elkészült az Alkotmány út aszfaltozása a Gerecse és a Blaha Lujza utca között több mint 500 méteren, de a közeljövőben újítják fel a Szőlődomb utcát is, a Búzavirág utcától 500 méter hosszan a Szőlődomb utca 131-ig. A Hadsereg úton több buszmegálló peronja is megújult, az Akácfa utcai postánál pedig új parkolóhelyeket alakítanak ki augusztusban.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail