Hírek

Születésnapot ünnepeltek a segítők

2014 június 06. (péntek) 18:50

Fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelte a TJ ESZI Újvárosi Segítő Szolgálata. A szervezők ünnepi műsorral, kiállítás megnyitóval, gulyáspartival és táncmulatsággal készültek a jubileumi programra, melyet Schmidt Csaba polgármester nyitott meg.


Egy intézmény életében harminc év jelentős időszaknak számít, mely azt is jelzi, hogy városunknak már 1984-ben fontos volt az időskorúak gondozása – hangsúlyozta beszédében a polgármester. A mai, rohanó világban a családok sok esetben már nem tudják ellátni az idősek ápolását, ilyenkor egy nagyobb közösségnek kell felvállalnia ezt a feladatot. Az ellátórendszer célja, hogy az időskorúak megtalálják a segítséget és a kikapcsolódást a mindennapokban, melyben szakmailag felkészült és hozzáértő szociális munkások vannak segítségükre. A további munkában, és az ehhez megfelelő keretek biztosításában a város továbbra is partnere lesz az ESZI-nek – tette hozzá Schmidt Csaba, majd megköszönte a dolgozók áldozatos munkáját.
Mecsei Ilona, a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények igazgatója köszöntőjében kiemelte: országos szinten is egyedülálló, hogy Tatabányán már harminc éve működik Segítő Szolgálat. Fontos, hogy az idős, magányos, ugyanakkor közösségbe vágyó emberekkel szeretettel és szakértelemmel foglalkozzunk, melyben a város mindig nagy segítségünkre volt – mondta el az igazgató.
Az Újvárosi Segítő Szolgálat vezetője, Czékmányné Nokta Zsuzsanna a szolgálat történetét elevenítette fel. Megtudtuk tőle, hogy a mostani ellátás fokozatosan alakult ki az intézményben, ahol jelenleg az idősek klubja, a szociális étkeztetés és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás működik. A köszöntők után Hamar László református lelkész és Simon Péter atya közös imádságot mondott a szolgálatban dolgozókért és az idősekért. A jubileumi ünnepségen került sor a nyugdíjasok kézműves alkotásaiból rendezett kiállítás megnyitójára, ezt követően pedig közös ebéddel és táncmulatsággal zárták a napot.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail