Hírek

A legjobb tanulókat jutalmazták

2014 június 05. (csütörtök) 19:26

A Tatabányai Integrált Szakiskola, Középiskola és Kollégium Réti úti telephelye adott otthont a 2013/14-es tanév során megyei- és országos tanulmányi versenyeken kiemelkedően teljesítő diákok és felkészítő tanáraik köszöntésének. Az Önkormányzat és annak két közalapítványa – az Általános Iskolásokért Közalapítvány és Tatabánya Középfokú Oktatási Intézményeiért Közalapítvány – a korábbi évek hagyományát követve jutalmazta a kimagasló eredménnyel büszkélkedőket.


A városban működő magas színvonalú oktatás eredményeként diákjaink ebben a tanévben is több rangos országos és nemzetközi versenyen szereztek előkelő helyezéseket. A díjazott tanulókat és az őket felkészítő pedagógusokat Schmidt Csaba polgármester köszöntötte, aki kiemelte: a jelen lévő tehetségek követendő például szolgálhatnak a jövő generációi számára, hisz az ő tudásukra épülve fejlődhet tovább városunk. Fontos, hogy a tehetséges fiatalokat felkaroljuk, és évről évre megjutalmazzuk, ezzel is elősegítve, hogy később tudásukat Tatabányán kamatoztassák – mondta el a polgármester, majd hozzátette: bár városunk oktatási intézményei nagyon fiatalok, az itt tanulók és tanítók jelentős sikereket értek el, és a megye második legjobb gimnáziuma is Tatabányán található. A célunk az, hogy városunk adjon otthont a megye legsikeresebb oktatási intézményeinek, ehhez az önkormányzat minden segítséget megad, és biztosítja a működéshez szükséges hátteret.
Bencsik János országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta: a díjátadó ünnepség nem csak a tehetség, hanem a szorgalom ünnepe is. Mindenki más területen, más mértékben tehetséges, ami nagyban függ a körülményektől, ugyanakkor a hozzáadott teljesítménytől is. A tehetség lehetőség és felelősség is egyben; fontos, hogy a megszerzett tudás ne vesszen kárba, azt kamatoztatni és megosztani is képesek legyünk – fogalmazott az országgyűlési képviselő, aki beszéde végén a jelen lévő tanárokat pedagógusnap alkalmából külön köszöntötte.
Az ünnepi szavakat követően a polgármester a Tatabánya Ifjú Tehetségeiért Alapítvány által támogatott, kimagasló művészeti-, sport- és tanulmányi eredményeket elért diákoknak, majd további, összesen 129 általános- és középiskolai tanulónak, illetve 79 pedagógusnak adott át oklevelet és könyvutalványt a két kuratóriumi elnök, Benyeczkó Ilona és Szalai Imre közreműködésével. Az ünnepségen a József Attila Általános Iskola diákjai Lackfi János: Lányok, fiúk dala című versét, illetve a Karnevál az iskolában című táncos műsort adták elő, az intézményben tanító pedagógusok pedig görög táncot mutattak be. A jutalmazottak köszöntésén részt vett dr. Kancz Csaba alpolgármester, Tamásné Lobenwein Gizella jegyző asszony, Dr. Berkovics Gergely aljegyző, Ablonczy Dánielné, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke, Berczellyné Nagy Marianna, a Klebelsberg Intézményfenntartó igazgatója, és házigazdaként Pallos János, a vendéglátó intézmény igazgatója.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail