Hírek

Nyugdíjas klubvezetők találkoztak

2014 május 31. (szombat) 07:17

Harminckét nyugdíjas klub 130 küldöttének részvételével rendezték meg a Tatabányai Nyugdíjas Klubvezetők 12. Városi Konferenciáját. A klubvezetőket a program fővédnöke, Schmidt Csaba polgármester köszöntötte, aki beszédében kiemelte, mennyire aktívak a városi nyugdíjas közösségek, akikről példát vehet a fiatalok generációja.


A városi nyugdíjas közösségekkel öröm együtt dolgozni, hiszen megannyi hasznos ötlettel, újító elképzeléssel szolgálnak a város jövőjét és az itt élő közösségeket illetően – hangsúlyozta a polgármester. A városvezető ezzel kapcsolatban a „Legszebb ablak” elnevezésű városi pályázatot említette. Elmondta, nagyon sok nyugdíjas jelentkezett a versenyre, melynek célja lakókörnyezetünk szebbé, otthonosabbá tétele. Fontos, hogy az időskorúak ezekkel a példákkal hassanak a fiatalokra, hisz így közösen tudjuk szebbé tenni városunkat. A polgármester ennek szellemében harminc tő futómuskátlit ajándékozott a konferenciának otthont adó és szervező KPVDSZ Művelődési Háznak, majd emlékeztetett: idén nyáron az intézmény nyílászárói is megújulnak majd.
Bencsik János országgyűlési képviselő megköszönte az időskorúak támogatását, majd kiemelte, hogy a nyugdíjasoknak szánt városi programokat a terveknek megfelelően sikerült megrendezni az elmúlt évben. Az országgyűlési képviselő külön köszöntötte a nyugdíjas pedagógusokat a pedagógusnap alkalmából. Kiemelte: az ő sok évtizedes aktív munkájuknak köszönhetően több sikeres generációt is felneveltek, ezzel is hozzájárulva városunk fejlődéséhez.Ezt követően Bereznai Csaba alpolgármester az önkormányzati pályázati lehetőségekről tájékoztatta a klubvezetőket. Kiemelte, hogy az önkormányzat idén 25 százalékkal, 10 millió forintra emelte a városi nyugdíjas klubok támogatását. Erre az összegre a programok széles tárházával pályáztak a klubok, melyek közül összesen 27 rendezvényt támogat a város.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail