Hírek

Halad a körforgalmak építése

2014 május 09. (péntek) 09:51

A terveknek megfelelően, jó ütemben halad a körforgalmak építése Bánhidán – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester az építkezés bejárása alkalmával. A beruházás jelenleg a legnagyobb forgalomszervezési és kivitelezési kihívással járó munka a városban, melynek a közlekedést illetően egyik legnehezebb fázisa kezdődött el a héten.


A Dózsa György út- Madách utca- Réti út torkolatánál kialakítandó körforgalmak kivitelezése a harmadik ütembe lépett, melynek során, várhatóan június 1-ig jelzőlámpák irányítják a forgalmat az egysávos szakaszon. Érdemes azonban kivárni az építkezés végét, hiszen a körforgalmak elkészülte után sokkal biztonságosabban kelhetünk át városunk egyik legforgalmasabb útján – emelte ki a polgármester, aki a helyszínen konzultált a beruházás kivitelezőivel. Bár a forgalom folyamatosan halad a munkálatokat érintő szakaszon, kisebb fennakadások előfordulhatnak, ezért aki tudja, próbálja kikerülni ezt az útszakaszt – tette hozzá a városvezető.
A beruházás 150 millió forintba kerül majd, és a két körfogalommal nemcsak biztonságosabbá válik a gyalogos és autós közlekedés, hanem a parkosítás után rendezettebb, szebb lesz a forgalmas kereszteződés. A projekt részeként 270 méteren bővítik a járdát és a kerékpárutat, valamint korszerűsítik a közvilágítást is. Mint ismeretes, a kivitelezés harmadik szakaszában az átmeneti új rend szerint a Dózsa György út Bánhidai lakótelep felőli oldal egy szakaszán 1-1 sávon biztosítják a közlekedést, azonban a bánhidai üzletsorok és az élelmiszer áruház közötti szakaszon egysávos útszűkület miatt jelzőlámpákkal irányítják a forgalmat. A Réti út a Dózsa György út felől egyirányú az első kereszteződésig, a Dózsa György úton a kollégium előtt biztosítják a gyalogosok átkelését. A Dózsakert utca forgalmi rendje nem változik. Bánhida a Madách úton keresztül elérhető a Dózsa György útról, azonban a Madách utcáról nem engedélyezik a kihajtást. A Turul utcából a Dózsa György útra mindkét irányú kihajtás engedélyezett.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail