Hírek

Jól halad az utak javítása

2014 május 07. (szerda) 13:19

Miközben Tatabányán folyamatosak az útfelújítások, önkormányzatunk a kisebb úthibák kijavításáról sem feledkezik meg. A különböző városrészekben a tervek szerint halad az utak tavaszi-nyári kátyúzása, jelenleg a felsőgallai Széchenyi utcában dolgoznak a szakemberek.


Idén az önkormányzat első körben 40 millió forintot fordít a tavaszi-nyári kátyúzásra a mostani munkálatok során, de a költségvetésben 65 millió áll rendelkezésre erre célra. A kátyús útburkolat rendbe hozása folyamatosan zajlik a különböző városrészekben, az Erőmű-lakótelepen, a Határ úton és a Verseny utcában, a Ságvári úton, illetve a Gál-lakótelepen például már elkészültek a kisebb útjavítások, jelenleg a felsőgallai Széchenyi utcában hozzák rendbe az útburkolatot. A tavaszi-nyári kátyúzási munkálatok keretében többek között a Komáromi, a Mártírok, a Köztársaság, az Ifjúmunkás és a Népház úton, továbbá a Kodály téren és a Cseri lakótelepen is kijavították az úthibákat.

A kátyúzás során az elöregedett, töredezett útburkolatot a kötőrétegig távolítják el a szakemberek, majd a mélyedés portalanítása, valamint az új burkolat tapadását biztosító emulzió kiöntése után terítik el a 200 fokra melegített aszfaltot. Az új réteg hengerlése után a széleket ismét bitumenes emulzióval öntik ki, ezzel biztosítva az aszfalt tartósságát. Az idei, a szokásosnál enyhébb tél miatt szerencsére kevesebb kátyú keletkezett városunk útjain, amennyiben azonban az utakon közlekedők úthibát észlelnek, jelezzék azt felénk, hogy biztonságosabb legyen a közúti forgalom településünkön. Ennek legegyszerűbb módja a Hibabejelentő használata a városi honlapon, ahonnan az illetékes kollégák azonnal értesülnek a panaszról, és megtehetik a szükséges intézkedéseket. Új szolgáltatásként ugyanitt még fotót is küldhetnek a problémás területről. A hibabejelentő az alábbi linken érhető el: http://tatabanya.hu/fooldal/gyorskereso/hibabejelento

 

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail