Hírek

A Bölcsődék Napját ünnepelték

2014 április 22. (kedd) 09:21

A kormány mindent meg fog tenni azért, hogy a bölcsődei dolgozók számára a lehető legjobb körülményeket biztosítsa, ez azonban csak a keret, melyhez a nevelők szívüket, lelküket és szeretetüket adják – hangsúlyozta Soltész Miklós, szociális és családügyért felelős államtitkár a Bölcsődék napja alkalmából rendezett ünnepségen a Városházán. A harmadik alkalommal életre hívott programon az államtitkár és Schmidt Csaba polgármester, a rendezvény fővédnöke köszöntötte a vendégeket.

A bölcsődei nevelői-gondozói munkát csak szívvel, szeretettel lehet végezni – mondta köszöntőjében a polgármester, majd hangsúlyozta: a nevelői munka hivatás, melynek során minden nap új feladatokat és problémákat kell megoldani. A gyerekektől kapott visszacsatolás, a szeretet azonban feledtetni a nehézségeket, és a város is mindent megtesz, hogy a bölcsődei dolgozók minél jobb feltételek között végezhessék munkájukat. A tavalyi évben kezdődött intézmény-felújítási programban a jövőben jelentős előrelépést tesz városunk a bölcsődék fejlesztése érdekében. Az idei évben így 75 millió forintból teljesen megújulhat az Óvárosi Bölcsőde, több intézményben pedig állagmegóvási munkálatokat végeznek majd – jelentette be a polgármester, majd megköszönte a nevelők odaadó munkáját.

Soltész Miklós államtitkár köszöntőjében arra biztatta a vendégeket, hogy igyekezzenek meglátni az örömöt, a szépséget munkájukban, és ezt igyekezzenek átadni a gyerekeknek is. A bölcsődei nevelők munkájuk során a gyerekeken keresztül a családok életében is részt vesznek, ami óriási felelősség, ugyanakkor nemes feladat, melyhez sok erőt kívánt az államtitkár.

Az ünnepi szavakat követően Farkas Tünde, a Tatabányai Egyesített Bölcsődék vezetője köszöntötte a nyugdíjba vonult kollégákat, majd kiváló szakmai munkája elismeréséért intézményvezetői dicséretben részesítette Szitáriné Várszegi Erzsébetet. A díjak átadása után, a program zárásaként Vastag Csaba énekelt a vendégeknek.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail