Hírek

Újra kinyíltak a kapuk

2014 április 15. (kedd) 08:58

Fontos, hogy a városban működő szolgáltatók és civil szervezetek nyissanak a fiatalok felé, melyre kiváló alkalom ez a rendezvény – fogalmazott köszöntőjében Schmidt Csaba a 16. Nyitott Kapuk megnyitóján a Vértes Agorájában. A polgármester hozzátette: sok gyerek nem csak követendő példát, hanem jövőképet is kaphat, felhívhatják figyelmüket a környezettudatos életmód fontosságára. A kétnapos programokon az óvodások és iskolások a tatabányai szolgáltatók mellett a környezet- és természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek tevékenységével ismerkedhetnek meg.

A kiállítók azért dolgoznak, hogy a tatabányaiak életminősége egyre jobb legyen, ez pedig folyamatos odafigyelést, nyitottságot igényel a szolgáltatók részéről – emelte ki Salamon Hugó, a házigazda Vértes Agorája szakmai vezetője.

A szakmai kiállításon meghirdették a gyerekeknek az „Együtt értetek” alkotói pályázatot is, melyre a Nyitott Kapukon megismert szolgáltatókról és tevékenységükről várnak alkotásokat. A pályázatok beküldési határideje május 22. A www.tatabanya.hu oldalon itt megtalálható a teljes program, és minden szükséges információ, többek között a szolgáltatókról, illetve civil szervezetekről szóló összefoglaló is. Ez nagy segítséget adhat a májusi, iskoláknak szóló záróversenyre való felkészüléshez, melyet hagyományosan a Szabadtéri Bányászati Múzeumban rendeznek meg.

A Nyitott Kapuk tatabányai szolgáltatói:

Északdunántúli Vízmű Zrt.; Tatabánya MJV Rendőrkapitánysága, Tatabánya Erőmű Kft., Tatabányai Múzeum, KEM-i Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv és a Tatabányai, Tatai, Oroszlányi Járási Népegészségügyi Intézete, KEM-i Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Magyar Posta Zrt., Forrás Rádió, József Attila Megyei és Városi Könyvtár

Környezet- és természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek:

MTESZ KEM Egyesület, Gerecse Barlangkutató és Természetvédő Egyesület, Tatabányai Klímakör Közhasznú Egyesület, Által-ér Szövetség, Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület, Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület

A programsorozat támogatója a Vértes Agorája és a Vértes Volán Zrt.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail