Hírek

Gyerünk szombaton túrázni

2014 április 14. (hétfő) 12:22

A Gerecse 50 az ország túrázóinak egyik legnagyobb sportrendezvénye. Most szombaton, április 19-én harmincharmadik alkalommal rajtol a mezőny a Jubileum parkból. Az elmúlt évben több mint hatezren vettek részt a teljesítménytúrán, az elmúlt harminckét évben, több mint ötvenhétezren vágtak neki az erdei utaknak. A Gerecse 50 Decathlon túra az „Egészséges Tatabányáért Program” része, így az egészséges életmódra, táplálkozásra, a környezetvédelem fontosságára is felhívja a figyelmet.

A 50 kilométeres távon 1345 méter szintkülönbséggel kell megküzdeni, ennek 12 óra a szintideje. A Tatabánya Jubileum-park – János forrás – Puszta templom (Baji vadászház mögött) – Tardos – Pusztamarót – Héreg – Bányahegy - Koldusszállás – Kisréti vadászház – Panoráma út – Turul – Tatabánya Jubileum-park útvonalon halad végig, rajt reggel 6 órától 8.30-ig. A Gerecse 10 – 20 és 30 km-es IVV túra rajtára reggel 8 órától van mód, ezeknek a távoknak 11 óráig vághatnak neki. Az IVV TÚRA 10 km-es szakasza 385 méteres szintkülönbséggel a Jubileum-park – János-forrás – Vaskapu – Kisréti vadász-ház – Turul –Jubileum-park útvonalon halad. 20 km-en a Jubileum-park – János-forrás – Vaskapu – Vértestolna – Turul –Jubileum-park útvonalon 410 méteres szintkülönbséggel kell megbirkózniuk a túrázóknak. A 30 km-es szakaszon a Jubileum-park – János-forrás – Pusztatemplom – Baj – Tata – Tatabánya Kertváros – Jubileum park távot kell teljesíteni. Az óvodásokat idén is Törp túrával várják a szervezők, melynek során a legkisebbek a Csónakázó tavat sétálhatják körbe szüleikkel, nagyszüleikkel, délelőtt 10.00 és délután 17.00 óra között. Az Egészséges Tatabányáért Program keretében a Jubileum Parkban egész napos sportrendezvényekkel várják a látogatókat.

Az indulóknak a Jubileum Parknál lehetőség lesz csomagjaik, kerékpárjaik megőrzésére is, de az idén sem lehet kerékpárral letekerni a távot, mint ahogy a kutyák részvétele sem megengedett. A Tatabánya Kártya, a Tata Kártya, az MTSZ Kártya és a Magyar Turista Kártya idén is 20 százalék kedvezményre jogosít a nevezési díjban.

A rendezvénnyel kapcsolatban információkkal tud szolgálni: a Polgármesteri Hivatal Humán Irodája Tel: 34/316-610, E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. , Honlapok: www.gerecse50.hu, www.tbsport.hu, www.tatabanyapont.hu

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail