Hírek

Népszerű a kispályás bajnokság

2014 április 08. (kedd) 07:00

Idén negyvenegyedik alkalommal indult el a Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság. Az 52 csapattal elrajtolt bajnokságnak a Jubileum park műfüves pályái adnak otthont, a helyszínen történt felújításokról, valamint a várható fejlesztésekről Schmidt Csaba polgármester beszélt a labdarúgóknak.

 A Jubileum parkban sportolnak a legtöbben városunkban, sokaknak ez a kikapcsolódás, a szórakozás, a feltöltődés és a családi programok helyszíne is – fogalmazott köszöntőjében a polgármester, majd kiemelte: a jelenleg használt két műfüves pálya néha kevésnek bizonyul, igény van a bővítésre. Az idei évben ezért elkezdődik a most még betonos pálya műfüves focipályává alakítása, de a tervekben szerepel annak lefedése is, hogy a pályát télen is használhassák a focibajnokság résztvevői, illetve az iskolások. A tavalyi futballszezon óta is történtek változások a bajnokság helyszínén: a két, már nyolc éves műfüves pályán felújították a műfüvet, új reflektorokat szereltek a pályák köré, illetve megmagasították a pályákat körülvevő kerítést is, de jövőre a pályák teljes felújítását tervezik – hangsúlyozta Schmidt Csaba, majd sikeres játékot kívánt a sportolóknak.

Vadócz László sportreferenstől, a bajnokság szervezőjétől megtudtuk, az idei viadalra ötvenkét csapat nevezett: az „A” csoportban 14, a „B” és „C” csoportban 15, míg az „Old Boys” csoportban 8 csapat indul. A tavalyi létszámhoz képest az idén nyolc csapattal kevesebb jelentkezett, mivel több sportoló elfoglaltsága miatt nem tudta vállalni a rendszeres részvételt. A bajnokság tavaszi fordulóit a Jubileum parkban lévő műfüves pályáin rendezik június 15-ig munkanapokon, 18.00 és 21.00 óra között. A versenykiírással a bajnokságot rendező Városi Szabadidősport Szövetség célja a labdarúgás népszerűsítése, illetve versenyzési lehetőség biztosítása a futballozni vágyó lakosság számára.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail