Hírek

Városunk olimpikonjait köszöntötték

2014 március 04. (kedd) 10:28

A megjelent családtagok, barátok, edzők és sporttársak előtt köszöntötték Keszler Andrea és Béres Bence olimpikonokat a Városházán. Az ünnepségen Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő méltatta a Szocsi téli olimpián járt sportolókat.

Büszkék vagyunk Keszler Andrea és Béres Bence eredményeire, hiszen ők nem csak hazánkban, hanem az egész világon öregbítik Tatabánya hírnevét – fogalmazott köszöntőjében Schmidt Csaba polgármester. A két sportoló keményen megdolgozott a sikerért, elvégezve azt a rengeteg munkát, ami a felkészüléshez szükséges, a város pedig a jövőben is szeretné támogatni azokat, akik Tatabánya hírnevét öregbítik a sportversenyeken. A rövidpályás gyorskorcsolyának komoly hagyományai vannak városunkban, ezért is szeretnénk megtenni minél többet annak érdekében, hogy a sportágban versenyzők a következő téli olimpiákon is sikerrel szerepeljenek – hangsúlyozta a polgármester, majd hozzátette: a jövőben is azon fogunk dolgozni, hogy tovább javuljanak a sportolás, a felkészülés feltételei: dolgozunk a jégpálya lefedésén, melynek megvalósítása érdekében már tettünk egy nagy lépést a TAO pályázat elnyerésével. Egy másik fontos régi vállalásunk az ovális görkorcsolyapálya befejezése: a pálya közepéről hiányzó 1000 négyzetméteres aszfalt csíkot még az idén nyáron lehelyezik a szakemberek, ezáltal még jobb hátteret biztosítva a sport szerelmesei számára – tette hozzá a polgármester, majd a város elismerő oklevelét, illetve félmillió forintos jutalmat adott át az olimpikonoknak.

Bencsik János országgyűlési képviselő beszédében megköszönte a sportolóknak, hogy példát mutatnak a felnövő generáció számára abban, hogyan lehet világra szóló sport eredményeket elérni, miközben megmaradnak szerény, a sport iránt alázatos, szorgalmas embernek. Bízom benne, hogy az olimpia megerősítést adott ahhoz, hogy tovább folytassák a megkezdett munkát – hangsúlyozta Bencsik János, majd megköszönte a szülők és a nevelő edzők támogatását és áldozatos munkáját, hiszen ők azok a helyi hősök, akik a fiatalok számára biztosítják a színvonalas sportolás lehetőségét.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail