Hírek

Negyven éves az Óvárosi Bölcsőde

2014 március 01. (szombat) 08:08

Fennállásának negyvenedik születésnapját ünnepli idén az Óvárosi Bölcsőde. Az évforduló alkalmából rendezett ünnepségen Schmidt Csaba polgármester köszöntötte az intézmény dolgozóit, a gyerekeknek pedig óriási doboz ajándékkal kedveskedett.

Városunk nevelési intézményeiben mindig kimagasló volt a szakmai munka, de ugyanilyen fontos, hogy a technikai feltételek is adottak legyenek, melyeknek köszönhetően a gyerekek minél jobb körülmények között fejlődhetnek – fogalmazott köszöntőjében a polgármester. Idén negyven éves a bölcsőde, ez a szám egy épület esetében jelentős kornak számít, és azt jelenti, hogy elérkezett az idő az alapos felújításra. A város képviselő testülete ezért úgy döntött, hogy 2014-ben a legnagyobb intézményi felújítás az Óvárosi Bölcsődét érinti. A polgármester hangsúlyozta: a 75 milliós rekonstrukcióra a bölcsőde hatékonyabb energia-felhasználása miatt van szükség. A munkálatok során többek között megtörténik a szigetelés, a nyílászárók cseréje, a vizesblokkok felújítása, és az épület helyiségei is új burkolatot kapnak. Ez a város ajándéka a kerek évforduló alkalmából – fogalmazott Schmidt Csaba, hozzátéve: úgy illik, hogy ez alkalomból a gyerekek is kapjanak ajándékot. Az ajándékdobozt lelkesen bontották fel a kicsik, és örömmel vették birtokba az új játékokat, melyeket polgármesteri keretéből vásárolt a városvezető.

Farkas Tünde, a Tatabányai Egyesített Bölcsődék vezetője elmondta, az egyedi tervezésű épületben negyven éve működik a bölcsőde. A gyermekszám átmeneti csökkenése után néhány éve ismét teljes kihasználtsággal működik az intézmény. Jelenleg 84 férőhelyen, 7 csoportban fogadják a kicsiket. Az itt dolgozók célja, hogy a szülők napközben biztonságban tudják a gyerekeket, ők pedig jól érezzék magukat a bölcsődében. Az intézményben az azt igénylő gyerekek egyéni bánásmódban részesülnek, a nevelők pedig a családsegítő-támogató szerep mellett fontosnak tartják a családok és a bölcsőde kapcsolatának erősítését, szakmai segítség nyújtását.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail