Hírek

Szépkorúak Bálja a Népházban

2014 február 28. (péntek) 09:12

Ötödik alkalommal rendezték meg a Szépkorúak Bálját a Jászai Mari Színház, Népházban. A bál színvonalas lebonyolításáról az előző évekhez hasonlóan az Önkormányzat, a KPVDSZ Művelődési Ház és a Jászai Mari Színház gondoskodott.

A Szépkorúak Bálja Bécsi keringővel indult, amelyet a KPVDSZ Szenior Táncklub tagjai adtak elő Ifj. Johann Strauss Kék Duna Keringőjének dallamára. A koreográfiát Molnár Olivér táncpedagógus tanított be a csoportnak.  Az önkormányzat idén 2 millió forinttal támogatta a rendezvényt, ezzel teremtve meg a feltételeit annak, hogy méltó körülmények között tudják köszönteni a tatabányai időseket. Schmidt Csaba köszöntőjében elmondta: nehéz belegondolni, hogy ez már az ötödik alkalom. Olyan, mintha csak egy-két éve adta volna át a város a felújított. Jászai Mari Színházat a tatabányai embereknek, a helyi közösségeknek. - Szeretnénk, ha nyugdíjasok is otthon éreznék magukat a színházban, és nemcsak ezen az estén, hanem minden egyes alkalommal, amikor ide látogatnak, hiszen azért jött létre az intézmény, hogy az itt élők gondtalan szórakozását biztosítsa, és ez minden korosztályra vonatkozik, főként azokra, akik részt vettek városunk felépítésében. Új hagyományt is teremtünk azzal, hogy az Évgyűrű- díjat itt a Jászai Mari Színházban fogjuk átadni ezentúl. Tatabánya a jövőben is számít a szépkorúak bölcsességére, segítő tanácsaikra - fogalmazott Schmidt Csaba. Ezek után került sor az Évgyűrű-díj átadására, amelyet ebben az évben Erdész Gyuláné „Gizi néni” vehetett át Schmidt Csabától, az est fővédnökétől. Erdész Gyuláné pedagógusi és közösségépítő munkájának elismeréseként vihette haza az Évgyűrű-díjat, aki nemcsak óvónőként, de szakfelügyelőként és a városi pedagógus szakszervezet alapító tagjaként is aktívan tevékenykedett, 1980 óta vezeti a Városi Pedagógus Nyugdíjas Klubot. Eddigi tevékenységét arany, gyémánt és az idei évben a Magyar Kultúra Napján vas oklevéllel ismerték el.

A díjátadó után a Budapest Operettszínház művészeinek, Peller Károlynak és a meglepetésvendég operett-legenda Oszvald Marikának műsorát hallgathatta meg a közönség. A sztárvendégek előadása után Bencsik János országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt, majd a Buli Band zenekar muzsikájára ropta a táncot a nagyérdemű.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail