Hírek

247 millió eszközfejlesztésre

2014 február 21. (péntek) 11:59

A Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerének fejlesztéséről tartott sajtótájékoztatót Schmidt Csaba polgármester a társulás ülése előtt a Városházán. A pályázat megvalósítására mintegy 247 millió forintot kaptak az önkormányzatok, a projektet a lehető leghamarabb kívánják megvalósítani.

A fejlesztés a korábbi, Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás pályázati célkitűzéseit egészíti ki és segíti – tájékoztatott a polgármester,  aki hozzátette: a projekt célja a lakossági ellátás színvonalának növelése, a környezeti eredmény javítása (káros anyag kibocsátás csökkentése), valamint a közszolgáltatás költség-hatékonyságának növelése. Az Európai Unió támogatásával létrejött projekt megvalósítja a kistérség célterületén (Gyermely, Héreg, Szárliget, Szomor, Tarján, Tatabánya, Várgesztes, Vértessomló) a vegyes hulladékgyűjtés eszközparkjának korszerűsítését : az elöregedett, magas üzemeltetési költségű célgépek ( 3 db gyűjtőjármű) cseréjével, vegyes gyűjtőedények beszerzésével (505 db kommunális gyűjtőedény) valamint az informatikai rendszer fejlesztése gyűjtőjárat optimalizáló rendszer kialakításával – emelte ki Schmidt Csaba. Emellett a házi komposztálás fejlesztése is megvalósul 3092 db házi komposztáló edény beszerzésével. A települések lakosainak nem kell megvásárolniuk a berendezéseket,  viszont igényelniük kell azokat, és vállalniuk, hogy legalább a projekt megvalósulásnak időtartamáig – öt éven keresztül – működtetik a komposztáló edényeket. A projekt lebonyolításának tervezett ideje: 2015 június 30.

Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „A Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerének eszközpark fejlesztése, informatikai korszerűsítése” című, KEOP-1.1.1/C/13-2013-0020 jelű pályázatát az Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatóság vezetője 246 992 837 Ft összegűtámogatásra érdemesnek ítélte.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail