Hírek

Új gyártósorokat avattak

2014 január 22. (szerda) 12:52

A Tatabányai Ipari Parkban a dán tulajdonú Grundfos Magyarország Gyártó Kft. gyárában szivattyúkat és motorokat előállító gyártósorokat adtak át, valamint a dolgozók egészségének megőrzését szolgáló fitnesztermet avattak. Az ünnepi eseményen jelen volt Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő és a házigazda Török László, a társaság ügyvezető igazgatója.

Szijjártó Péter kiemelte, a magas színvonalú magyar termelőipar újabb elismerése, hogy a világ egyik vezető szivattyúgyártója Magyarországra hozta legújabb fejlesztésű gépeinek gyártását. A dán gazdaság Magyarországba fektetett bizalmát jelzi, hogy 2003 óta 878 millió eurónyi dán befektetés érkezett Magyarországra, közel tízezer munkahelyet létrehozva - tette hozzá az államtitkár, aki párhuzamot vont Magyarország és a Grundfos gazdasági válság idején választott stratégiája között, melyek jellemzője a folyamatos megújulásra való törekvés, a legmodernebb technikák alkalmazása, valamint a kutatás-fejlesztés elősegítése. Ennek eredményeként ma már mind hazánk, mind a vállalat jobban teljesít – mutatott rá Szijjártó Péter. A város és a Grundfos hosszú távú együttműködésének eredménye a mostani fejlesztés is, a beruházásnak köszönhetően új munkahelyek jöttek létre, az új közösségi terek kialakításával pedig a dolgozók vállalathoz való kötődése erősödhet – hangsúlyozta Schmidt Csaba, aki hozzátette: az önkormányzat továbbra is kiemelt feladatának tekinti a gazdaság fejlesztését. A kormánnyal való folyamatos és sikeres együttműködésnek köszönhetően városunk egyre több támogatást tud az ipar és a gazdaság fejlesztésére fordítani, célunk, hogy Tatabánya továbbra is a térség legfejlettebb települése maradjon – húzta alá a polgármester. Török László ügyvezető elmondta, a mostani esemény a tatabányai gyár egy hosszabb időtartamú fejlesztésének lezárása. A vállalatcsoport 2010-ben döntött a frekvencia szabályzós villanymotorok (SaVer) és az új generációs szennyvízszivattyúk (Poseidon) magyarországi gyártásáról. A 3,78 milliárd forint összköltségvetésű projekthez 757 millió forintos támogatást nyertek el. A gyártósoron a jelenlegi létszám eléri a 80 főt, a 2014-re a tervezett harmadik műszak beindításával előreláthatóan több mint 100 főnek adnak majd munkát. Az állandó mágnes technológiát alkalmazó, energiatakarékos SaVer motorokat kizárólag Magyarországon gyártják a világpiac részére. A gyártósorok beruházásai mellet lehetőség nyílt irodák és öltözők bővítésére is, továbbá az új épületrészben helyet kapott egy professzionálisan felszerelt fitneszterem is, amely a dolgozók rekreációját és egészségmegőrzését szolgálja. Ennek a területnek része egy internetkávézóhoz hasonló helyiség, amely a fiatalabb generációk elkötelezettségét növelheti munkahelyük iránt - közölte az ügyvezető igazgató.

A tatabányai Grundfos Magyarország Gyártó Kft. 2011 júliusában pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv, Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül a “Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” tárgyú felhívásra. A pályázat tárgya: jelentős munkahelyteremtéssel járó beruházások a Grundfos Magyarország Kft. tatabányai telephelyén.

A vállalat 757.619.564 Ft támogatást nyert a 3,78 milliárd forint összköltségvetésű projekthez, amelyben a vállalt munkahelyteremtés 50 fő volt.  A project befejezése a tervezett időpontra – 2013. december 31.-re megtörtént, a záró ünnepség 2014. január 22-én, szerdán volt.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail